Van'da 'Bütün Yönleriyle Öğretmen' temalı sempozyum

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) 2 gün sürecek olan 'Bütün Yönleriyle Öğretmen' temalı sempozyum başladı.

VAN 23.11.2015 20:43:48 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Fakültesi'nin işbirliği ile organize edilen ‘Bütün Yönleriyle Öğretmen' temalı sempozyumu başladı.

Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan ve 2 gün sürecek olan ‘Bütün Yönleriyle Öğretmen' temalı sempozyum bugün başladı.

Sempozyuma Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan, sempozyuma desteklerinden dolayı YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve emeği geçenlere teşekkür etti.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal programda yaptığı konuşmada sempozyumu organize edenlere teşekkür ederek,  “Bölgemizin, ülkemizin ve dünyanın önemli bir konusu olan ve dünyaya yön veren öğretmenlerimizin bir sempozyumda sorunları ve karşılaştığı problemler ve çağımızda öğretmenlerimizde beklentilerimiz neler? bunları konuşacağız. Ülkemizde 23-30 Kasım Öğretmenler Haftası olarak ilan edildi. Ben bu önemli haftayı ve Öğretmenler Günü'nü de kutluyorum. Öğretmenler, hepimizin hayatına yön vermiştir. En üst düzeydeki yöneticiden en alt kademedeki çalışana kadar, ülkeye hizmet veren esnafına, tüccarına kadar hepimize yön veren öğretmenlerimizdir.” dedi.

Sempozyumda 2 panel, 4 oturum bildirimi, 1 değerlendirme oturumu olmak üzere toplam 7 oturumda 2 gün boyunca 37 bilim insanının düşüncelerini ve katkılarını sunacaklarını ifade eden Doç. Dr. Tanhan, “En iyimser tahminlere ve en iyimser ön görülüre rağmen önümüzdeki 10-15 yıllık değişim periyotlarının dünyayı nasıl bir yere sürükleyeceği konusunda maalesef net öngörülerimiz yok. İşte bu öngörüsüzlük üzerine biz çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. En önemli sorumluluk öğretmenlerimize düşüyor. Bu sempozyum çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerimizin sorunlarını, performanslarını, eğitim sürecine olan katkılarını tartışacağız ve öğretmen arkadaşlarımızın katılım eksikliği üzülerek söylemeliyim ki yüreklerimiz burkmakta.” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik'in teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, eğitim alanında yapılan çalışmaları anlattı.

Türkiye'nin her ilinde çok güzel okulların yapıldığını ve çok güzel projelerin hayata geçirildiğini belirten Doç. Dr. Özgökçe, “Öğretmenlik mesleği çok kutsal. Herkes şunu çok iyi bilir, onların yapmış oldukları görevler sonucunda tüm öğretmenlerin bulunduğu yerler, çocuklarımızın okullarını cennet olarak bilirler ve kendilerini de ona göre hazırlarlar.” ifadelerini kullandı.

Sempozyumun 2 gün süreceği belirtildi.