Van’da Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi…

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi tarafından Van Ticaret Borsası konferans salonunda Biyosidal Uygulayıcı Eğitimi verildi.

VAN 13.10.2016 16:59:17 0
Van’da Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Müdür Yardımcı Uzm. Dr. İzzet Çeleğen, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü İlhami İlci ve Çevre Sağlığı Teknisyeni Ahmet Ediş tarafından ulusal düzeyde yapılan eğitimde çeşitli illerden gelen kursiyerlere eğitim verildi.

     Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcı Uzm. Dr. İzzet Çeleğen, eğitimle alakalı yaptığı değerlendirmede; "Bilindiği üzere Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 10. Maddesinde “uygulayıcı” olarak çalıştırılacak personelin bu Yönetmeliğin 17. Maddesinde belirtilen hususlara aykırı olmayan ve 18. Maddede belirtilen sağlık raporuna sahip olup, Bakanlıkça belirlenen eğitime katılmış ve sertifika almış kişilerden oluşması istenmekte ve sertifika eğitimi Bakanlıkça veya bakanlığın uygun gördüğü Kurum veya Kuruluşlarca düzenlenebileceği belirtilmektedir. Eğitimde, ilkyardım, kişisel koruyucu donanım, dezenfektanlar, koruyucular, haşere kontrolü için kullanılan ürünlerin etkileri, uygulama araçları ve kullanımı, kronik zehirlenmeler, biyosidal ürünlerin depolanması ve taşınması konularında bilgiler verildiğini aktaran Dr. Çeleğen, eğitim sonunda katılım şartlarını sağlayarak başvuru yapan ve eğitime katılarak, yapılan sınavda 70 puan ve üzeri puanla başarılı olanların sertifika almaya hak kazandığını belirterek Bakanlık düzeyinde sertifikalı eğitim yetkisi alan illerden olmamız İlimiz açısından ayrı bir güzellik. Bu manada çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi