Van’da Bisiklet Festivali gerçekleştirilecek

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü’ne dikkat çekmek ve bisiklet sporunu özendirmek için etkinliklerin devam ettiğini belirterek, Ağustos ayında da Van Gölü Bisiklet Festivali gerçekleştireceklerini söyledi.

VAN 26.06.2021 12:11:30 0
Van’da Bisiklet Festivali gerçekleştirilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın tarihi dokusuna ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek için farkındalık etkinlikleriyle öne çıkan Vangölü Aktivistleri Derneği, son zamanlarda özellikle bu amaçla bisiklet turları düzenliyor.
Bitlis’in Tatvan ilçesi ile Van’ın Erciş ilçesi ve Van merkezde bisiklet turları düzenleyen dernek, turlar boyunca “Van Gölü Kirlenmesin Temiz Kalsın” yazılı pankartlar taşıyor.

TURLAR SALI VE ÇARŞAMBA GÜNLERİ YAPILIYOR

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, bisiklet etkinliklerini hem bisiklet sporunu özendirmek hem de Van Gölü’ne dikkat çekmek için yaptıklarını söyledi.
Hafta içi salı ve çarşamba günleri tur düzenlediklerini belirten Özel, “Biz Tatvan’da, Erciş’te ve Van’da olmak üzere hafta içi bisiklet turlarına başladık. Hem bisiklet sporunun özendirilmesi hem de Vangölü aktivistleri olarak bizim temel meselemiz olan Van Gölü’ne dikkat çekmek için bir farkındalık etkinliği yapıyoruz. Salı günleri Tatvan ve Erciş’te, çarşamba günleri de Van merkezde oluyor turlarımız” dedi. 

“HAFTA SONLARI DA OLACAK”

Pandemi nedeniyle şu anda hafa sonları tur yapmadıklarını belirten Özel, “Van’daki turlarımız sabah saatlerinde Kurtuluş Parkı’nda başlıyor, İskele, Kampüs, bazen Edremit tarafına doğru yapılıyor. Akşam turları 3 saat sürüyor. Pandemiden dolayı hafta sonları yapamıyoruz, kısıtlamalar kalktıktan sonra hafta sonları turlarımız da başlayacak. Van’daki doğaseverleri, aktivistleri, Van Gölü sevdalılarını turlarımıza bekliyoruz.” diye konuştu. 

AĞUSTOS’TA FESTİVAL OLACAK

Ağustos ayında da bisiklet festivali gerçekleştireceklerinin bilgisini veren Özel, şunları söyledi:
“3. Van Gölü Bisiklet Festivali’miz ağustos ayında yapılacak. Onun da müjdesini buradan verebiliriz. Van Gölü ile ilgili son zamanlarda önemli çalışmalar yapıldı. Sempozyum yapıldı, Van Gölü oldukça gündeme geldi. NASA tarafından çekilen fotoğraf dünya birincisi seçildi. Biz bunu hep sıcak tutmak istiyoruz. Çünkü Van Gölü gerçekten özel bir yer.”

AMAÇ, EYLEM PLANINA KATKI SUNMAK

Yaptıkları bisiklet farkındalık etkinlikleri ve ağustos ayında düzenleyecekleri festivalle Van Gölü için yürütülen eylem planına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Özel, şunları kaydetti:
“Amacımız hem spor yapmak hem Van Gölünün temiz, mavi kalması. Şu anda Van Gölü için yapılan koruma eylem planına da katkı sunmak istiyoruz. Halkın bilinçlendirilmesi, kamuoyunun dikkatinin çekilmesi ve sahiplenilmesinin sağlanması çabaları bu yönüyle önemlidir. Biz de duyarlılık oluşması anlamında bu farkındalık etkinliklerimizi ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ şiarıyla sürdürmeye devam ediyoruz ve sürdürme konusunda da kararlıyız.”