Van'da 'Birden Bire' Oyununa Büyük İlgi

Van Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Birden Bire' adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

VAN 27.11.2012 11:55:28 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Birden Bire' adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Sanat Çadırı Ertuğrul Günay Sahnesi'nde sahnelenen oyunda, İstanbul'un içinde bulunduğu durum anlatılıyor. Banu Başeren tarafından yazılan oyunda, Ebru Kaymakça ve Mehmet Doğu Karaman rol aldı. Üç arkadaş tarafından İstanbul'un içinde bulunduğu durumun komik bir dille anlatılması izleyicilerin beğenisini topladı.

Oyun sonunda bir konuşma yapan Banu Başeren, iki aylık bir zaman içerisinde oyunun hazırlandığını belirterek, "Depremler geçiren Van halkına moral ve motivasyon olmak amacıyla buraya geldik ve oyunumuzu burada sergiledik" dedi.

Oyuncu Mehmet Doğu Karaman ise, Van'da sergiledikleri oyunu özellikle Hakkari'de sergilemek istediklerini belirterek, "Hakkari'deki olaylar nedeniyle oyunu orada sergilememiz çok zor. Ancak ben oralara barışın gelmesini ve oyunumuzu orada sergilemeyi çok istiyorum. Çünkü en çok Hakkari'deki insanların moral ve motivasyona ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise, oyunun üç kişiyle oynanmasına rağmen gayet başarılı bir performans sergilendiğini belirterek, oyunculara başarılar dilediler. - Van