Van’da bir ilk: Van Gölü etrafını yürüyerek dolaşacaklar

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Vangölü Aktivistleri Derneği işbirliğinde Van Gölü etrafında yürüyüş düzenlenecek.

VAN 6.07.2019 12:02:45 0
Van’da bir ilk: Van Gölü etrafını yürüyerek dolaşacaklar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da bir ilk: Van Gölü etrafını yürüyerek dolaşacaklar

Van TSO ve Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri tarafından, Van Gölü etrafında, “Van Gölü için bir adım da sen at!” temasıyla yarın yürüyüş başlatılacak.

“Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın” tişörtlerinin giyileceği belirtilen yürüyüş, aralıklarla tekrarlanacak ve gölün tüm etrafı dönülünceye dek devam edecek.

Yarın, 4 kişi ile başlayacak olan yürüyüşün çıkış noktası Kurtuluş Parkı, güzergâh ise, Edremit-Gevaş olacak.

KİMLER KATILIYOR?

Sabah erken saatlerde başlayacak olan yürüyüşle ilgili olarak bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, yürüyüşe, Kurtuluş Parkı’nda, güneş doğmadan önce start vereceklerini söyledi.

İlk etapta 4 kişi yola çıkacaklarını ve bir araç takibinde yürüyüşü sürdüreceklerini belirten Özel, “Yürüyüşte, Van TSO Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Vangölü Aktivistleri Dermeği Başkanı olarak ben Erdoğan Özel, Vangölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Serkan Seyyahoğlu, eski Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak yer alacak” dedi.

AMAÇ

Özel, yürüyüşün amacına ilişkin olarak da şu bilgileri verdi:

“Van Gölü’nün güzelliğine, korunmasına dikkat çekmek için bunu yapıyoruz. Van Gölü etrafı 432 kilometredir, bunu etap etap yapacağız. Tüm göl çevresinde olacak bu yürüme, belki bir yıl sürer. Ama bunu mutlaka sonlandıracağız. Özellikle Van Gölü Koruma Kanunu’na dikkat çekmek istiyoruz. Bu kanunun çıkması gerekiyor. Güzelliklerimizin geleceğe taşınması için bir farkındalık yapacağız.”

“İLKTİR”

Etkinliğin ilk olduğunu da belirten Özel, şunları kaydetti:

“Her bir etapta katılımın daha da çoğalacağını umuyoruz. Bu da bir ilktir. Belki de bir rekor denemesidir, çünkü Van Gölü etrafı ilk defa belki yürünecek. Ticaret Odası gibi büyük bir kurumun da destek olması, bu da büyük bir anlam ifade ediyor.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi