“VAN'DA BİR İLK“

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, bu yılki bölge toplantısını olayların yoğun olarak yaşandığı bölge illerinden biri olan Van'da yapma kararı aldı.

VAN 17.08.2015 10:55:23 0
“VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Edinilen bilgilere göre, İHD bu yılki bölge toplantısını Van'da gerçekleştirecek.

5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan toplantıda merkezden gelecek yöneticiler tarafından iki gün boyunca katılımcı üyelere "İnsan Hakları Akademik Eğitimi" başlığı altında eğitim verilecek.

Toplantıya, 22 bölge şubesinden yaklaşık 50 kişinin katılması bekleniyor.

"VAN'DA BİR İLK"

Konu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren İHD Van Şube Başkanı Murat, toplantının İHD'nin kuruluşundan bu yana Van'da ilk olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Melet, toplantı için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve iyi bir verim almayı beklediklerini ifade etti.

"DÖNEMSEL OLARAK ANLAMLIDIR"

Eğitim toplantısının olayların uzun bir süreden sonra yeniden başladığı bölge illerinden birinde yapılmasının anlamlı olduğunu ifade eden Melet, "Bu eğitim toplantısı savaşın yoğunlaştığı böyle bir dönemde anlamlı ve önemlidir. Üyelerimiz bu eğitimi alacak, aslında herkesin bu konuda bilgi sahibi olması önemlidir." diye belirtti.

"BİZ DE EĞİTİMLER VERECEĞİZ"

Eğitim programı tamamlandıktan sonra dernek olarak il genelinde insan haklarına dönük eğitim programlarının olacağını kaydeden Melet, şunları söyledi:

"Bu eğitimler tüm kesimlerde yaygınlaştırılmalıdır. Biz Van şubesi olarak eğitimlerimizi tamamladıktan sonra mahallelerde ve ilçelerde halka yönelik insan hakları eğitimleri vereceğiz. Herkesin böylesi ortamlarda insan hakları konusunda iyi bir eğitim görmesi şart. Bunu her kurum üstlenebilir, ama en çok da bu görev biz insan hakları derneklerine düşüyor. Biz de bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak, eğitimi en alt kesimlere kadar aygınlaştırmak istiyoruz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı