Van'da 'Beyaz Bayrak' uygulaması başlatılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü'nün İpekyolu, Tuşba ve Edremit Belediyeleri ile beraber kurduğu Gıda Koordinasyon Birimi, fırıncılara 'Güvenli Gıda ve Personel Hijyeni' eği

VAN 13.08.2015 22:31:10 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Koordinasyon karar alarak hijyen ve genel kurallara uyan iş yerlerine 'beyaz bayrak' verileceğini duyurdu.
Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü'nün İpekyolu, Tuşba ve Edremit Belediyeleri ile beraber kurduğu Gıda Koordinasyon Birimi, gıda üreten ve satan tüm iş yerlerinde denetim çalışmaları yürütüyor.
Denetim çalışmalarına devam eden birim, bir yandan da işyeri sahipleri ve çalışanlarına "Güvenli Gıda ve Personel Hijyeni" eğitimleri vermeye başladı. Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ilk eğitimi fırıncı esnafına verdi.
Tuşba ve Edremit fırın esnafının katılımıyla gerçekleşen eğitimde ekmek üretiminde iyi üretim ve iyi hijyen uygulamaları hakkında bilgi verildi ve  daha sağlıklı, daha kaliteli ekmek üretmenin önemine değinildi.
Gıda Koordinasyon Birimi, genel olarak işyeri hijyeni, kullanılan alet ekipmanın hijyeni ve personel hijyeninin nasıl olması gerektiğinin anlatıldığı eğitimde Gıda Kontrol Şube Müdürü Sakine Turan, esnaf ve çalışanlarına " Beyaz Bayrak Projesi"ni anlattı. Turan, Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin beraber hazırladığı "Beyaz Bayrak Projesi" ile teknik ve hijyenik yönden işyerlerinin belirli kriterler çerçevesinde değerlendirilmesi ve istenilen koşullara  uyan işyerlerinin Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyeler adına belgelendirilerek ödüllendirilmesi, halka duyurulması ve böylece sektördeki diğer işyerlerini de daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik etmek olduğunu söyledi.
Turan, amaçlarının sağlıklı ve kaliteli üretim yapan işyerlerinin halk tarafından tercih edilmesini sağlamak ve diğer işyerlerinin üretim ve hijyen koşullarını iyileştirmeye yönelik bir rekabet ortamı sağlamak olduğunu ifade etti. Beyaz Bayrak için Başvuru prosedürünü detaylı bir şekilde anlatan Turan, projenin bu yıl içinde başlatılacağını belirtti. Ayrıca eğitim kapsamında işyeri Sahiplerine "Personel Hijyen Kuralları'nın bulunduğu levhalar dağıtıldı.