Van'da BDP'nin Baraj ve Karakol Protestosu

BDP, Van'ın Çatak İlçesi Övecek Köyü'nde inşaatı süren karakol ve Botan Çayı üzerine yapılması planlanan barajı protesto etmek amacıyla çadır kurup 'nöbete' başladı.

VAN 5.06.2014 10:17:28 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
BDP, Van'ın Çatak İlçesi Övecek Köyü'nde inşaatı süren karakol ve Botan Çayı üzerine yapılması planlanan barajı protesto etmek amacıyla çadır kurup 'nöbete' başladı. Sabah saatlerinde, aralarında HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP'li ilçe belediye başkanları, BDP'li yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Kato Dağı eteğinde bulunan Övecek Köyü'ne gitti. Burada çadır kuran BDP'liler sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

"HÜKÜMET KÜRT HALKINI TACİZ EDİYOR"

Çadırın kurulmasının ardından açıklama yapan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, köylere yapılan karakol ve barajın 'savaş yatırımı' olduğunu ileri sürdü. Bir karakola harcanan parayla Çatak'ın birçok sorunun çözülebileceğini söyleyen Üçer, şöyle dedi: "Bir baraj maliyetiyle Çatak'taki bütün sosyal ihtiyaçlar giderilebilirdi. Ama burada asıl amaç Kürdistan topraklarını sermayeye peşkeş çekmektir. Bunun tek bir ifadesi var o da sömürüdür. Hükümet yaptığı icraatla Kürt halkını taciz ediyor. Karakolları neden yaptıklarını sorduğumuzda ağızlarından tek bir kelime çıkmıyor. Ama biz bunun savaş yatırımı olduğunu biliyoruz. Kürdistan'da barajların ve karakolların yapımı durdurulacaktır. Kürdistan'da özgürlük ve özerklik inşa edilecektir. Bunu inşa edecek güç Kürdistan halkının kendisidir." Konuşmaların ardından şarkılar eşliğinde halay çeken protestocular, dağlık alandan topladıkları odunları yakarak ısınmaya çalıştı.