Van'da bazı kamyonlar ve iş makinaları yolları kirletiyor

Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Van'da da inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Ancak özellikle bazı kamyonların ve iş makinaların yolları kirlettiği görülüyor. Vatandaş ise yolları kirleten kamyon ve iş makinası sürücül

VAN 11.07.2018 09:42:41 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

               Ülkenin birçok yerinde olduğu gibi hava sıcaklıklarının artması, yağışın olmaması inşaat sektöründe canlanmaya yol açtı.
Van'ın hemen hemen her sokağında, özellikle cadde başların yeni iş merkezleri ve konutlar yükseliyor. İş makinaları harıl harıl çalışırken, kamyonlar da kum, çimento, çakıl vs. inşaat malzemeleri taşıyor.

 


          Beton mikserleri beton taşırken, inşaatın yapılması için diğer kamyon ve iş makinaları da yoğun bir mesaide. Ancak bazı kamyon ve iş makinası sürücülerinin duyarsızlıkları vatandaşı çileden çıkarıyor.

 


             Hafriyat veya kum gibi inşaat malzemesi taşıyan bazı kamyonlar, başta ana caddeler olmak üzere yolları kirletiyor. Kazı yapan veya yeni inşaatlarda çalışan iş makinaları ise tekerlerindeki çamuru yollara savurarak kirliliğe sebebiyet veriyor.

 


               Vatandaşlar ise bu tür sürücülere mutlaka ceza verilmesi gerektiğini hatırlatarak, "Van'da her yıl olduğu gibi bu yıl da hem bazı beton mikserleri, bazı kamyonlar ve iş makinalarının sürücüleri etrafı kirletmekten geri durmuyor. Bunlara mutlaka cezai müeyyide uygulanması gerekir. Kum veya hafriyat taşırken, tabiri caizse kamyona aşırı yükleme yaptıkları için, kamyonun arkasından kumlar veya hafriyatlar yollara dökülüyor. Bu durum kirliliğe yol açtığı gibi kazalara da davetiye çıkarabiliyor. Örneğin çakıl taşıyan bir kamyon virajlara hızlı girdiği zaman çakılın bir bölümü virajlı yola savruluyor. Daha sonra gelen araçlar bu çakıl yüzünden yoldan çıkabiliyor. Çakıllı yolda araç kullananlar bu tehlikeyi çok iyi bilir. Yine bazı beton mikserleri sulu beton taşıdıkları için geçiş güzergahlarına bu betonlar dökülebiliyor. Bu tür sürücülerin cezalandırılmasını istiyoruz" yorumunu yaptılar.