Van'da bayanlara yönelik 'Kutlu Doğum' programı

Van İl Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından bayanlara yönelik düzenlenen 'Kutlu Doğum' etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

VAN 15.04.2014 18:43:19 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Semerkant Konferans salonunda düzenlenen etkiliğe Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan da katıldı.





Bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda Van İl Müftüsü Yardımcısı Faruk Gürbüz katılımcılara gül dağıttı. Gürbüz, programa gelen engelli bir bayana yakından ilgi göstererek kendisine gül takdim etti.





Program’da bir konuşma yapan Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, Bu sene ki ‘Kutlu Doğum’ programlarının ana temasının ‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ olduğunu belirterek, Müslüman’ın her işinde samimi olması gerektiğine dikkat çekti.





İşte Hz. Hatice annemizin samimiyeti…

Gürbüz konuşmasında “Samimiyet konusunda sizlere sadece bir örnek vermek istiyorum. Tebliğin ilk muhatabı olan Hz Hatice annemiz (ra) onun Resulullah (sav)’a olan samimiyetini kısaca anlatmak istiyorum. Allah Resulü’nün ilk eşi ve vefat edinceye kadar da o günkü şartlarda çok evlilik olmasına rağmen Resulullah’ın üzerine başka bir evlilik yapmadığı samimi bir şekilde sevdiği eşi Hz. Hatice annemiz Hz. Peygamber ilk tebliği Hira’da aldıktan sonra Allah resulü gördükleri karşısında korkuyla evine geldiğinde ve ‘Ben Allah’ın elçisi olarak görevlendirdim. Bana kim inanır’ dediği an Hz. Hatice annemiz hiçbir tereddüt göstermeden mazeret göstermeden ‘üzülme sen akrabalarını görüp gözeten yakınlarına karşı samimi olan insanlarla ilişkisi iyi olan dürüst bir insansın ebetteki Allah sana yardım edecektir’ diyerek samimiyetini ortaya koymuştur.” dedi.





Mekke’nin sıkıntılı günlerinde Hz. Hatice annemizin Peygamber efendimiz (sav)’in yanında samimi olarak durduğunu ifade ederek, Hz. Peygamberin ise bu samimiyete binaen çok evlilik olmasına rağmen Hz. Hatice annemiz hayatta olduğu sürece başka bir bayanla evlenmediğini söyledi.





Program Ankara-Çankaya vaizi Sadide Akbulut’un yaptığı konuşmanın ardından sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)