Van'da artık Fuar kurulmasın

Van’da artık Fuar istemiyoruz!

VAN 9.10.2012 12:24:09 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’da artık Fuar istemiyoruz!
Bence, Van ilimizde Fuar- Muar artık kurulmasın.  Ne gerek var Fuarlara, Fuar bizim neyimize.  İlimizde kavga, gürültü, iç çekişme varken Fuarlara hiç gerek yok. Bizi aşıyor böylesi güzel ortamlar.
Yazmış olduğumuz satırlar sizlere farklı gelebilir, ama emin olunuz ki gerçek söylüyorum, Fuarlar bize göre değil.
Fuarlara alışabilmemiz için daha çok zamana ihtiyacımız var. Önce kendi içimizde, birbirimize karşı barışık olmayı öğreneceğiz ki, Fuarlara alışabilelim. Yıllardır takip ediyorum, her Fuar açılışında birileri birilerinin kalbini çok kolay bir şekilde kırabiliyor. Şöyle hafızanızı bir kurcalayın, hangi Fuar açılışında kim kimin için ne söylemiş.  Yada, hangi Fuar açılışında kimler  kimi protesto etmek anlamında açılışa katılmamış. Hafızanızı biraz yorarsanız, benim gibi maziye dalıp gidersiniz ve ilimizde Fuarların açılması neden uygun olmadığını çok iyi analiz edersiniz.
Fuarlara ilgi göstermeyenler pek bilmezler ama Fuara katılan her katılımcı her iş adamı ve her Van meraklısı her şeyi çok iyi biliyor. İlimizde en son kurulan 19. İpekyolu Asya Fuarına üst kademe katılım oldukça güzeldi.  Güzeldi ama….
Fuar denince akla ilk gelen kurum “VATSO” olmasına rağmen, VATSO Başkanı’nın Fuar açılışına katılım sağlamaması bizleri çok derinden üzdü.  Bizler her zaman birlik ve beraberlikten yana olumlu mesajlar vermeye çalışıyoruz. Buna rağmen yine de kentimizde ki olumsuz havayı bir türlü kıramıyoruz. Nedeni ise katıksız çıkar ve menfi düşüncelerden kendimizi bir türlü arındıramadığımızdandır. Bu İlde her zaman birileri birilerinin “şah” damarına basacaktır ve kentimiz bir adım daha geriye gidecektir.
 ‘VATSO ‘ Başkanı her ne olursa olsun Fuarın açılışında yerini alacaktı ve en güzel konuşmayı da yapacaktı.  Van Ticaret Ve Sanayi Odası (VATSO) büyük bir kurumdur.  Kurumun Başındaki kişi de her zaman büyük düşünmelidir.  Küçük hesapların peşine takılı kalırsa büyük kurum büyük zararlar görür.  Birde dikkatlerden kaçmayan başka bir olay ise, CHP Van İl Başkanı Fuar açılışında, ilk önce protokoldeki yerini alıyor daha sonra her ne olduysa gözüne birileri takılınca sessiz sedasız bir şekilde Fuar alanını terk ediyor.  İşte sevgili Vanlı kardeşlerim bizler bu olumsuz hava şartlarından dolayı artık ilimizde Fuar kurulmasın diyoruz.
Birbirimizin kalbini kıracağımıza, birbirimizi üzeceğimize bu ilde Fuar kurulmasa ve kimse rahatsız olmasa daha iyi olmaz mı? Fuarları organize etmek öyle basit bir iş değildir. Yurt içinde ve Yurt dışında yüzlerce seçkin işadamını bir araya getirmek kolay bir iş değil. Fuarın kurulmasında emeği geçenlere ve Fuar’a katılan firmalara saygımızın olması anlamında bazen şahsi sorunlarımızı sineye çekmek gerekmez mi? Şayet bundan sonrada, her Fuar açılışında birisini kınamak uğruna, bu kentte yaşayan birmilyon insanı huzursuz etmek düşüncesi olacaksa, bizler Van’da yaşayan birey olarak Fuarların düzenlenmesine karşıyız. Ümit ederiz mesajımız yerine ulaşır. Bir sonraki konuda görüşmek üzere esenkalın…