Van'da 'Ar-Ge teşvikleri' tartışıldı

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (VSMMMO) tarafından, 'Teknokent ve Ar-Ge faaliyetlerine sağlanan teşvikler' konulu seminer düzenlendi.

VAN 28.12.2015 10:33:49 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

VSMMMO'nun Odalar İş Merkezi'ndeki binasında düzenlenen seminere, Van'daki serbest muhasebeciler ve mali müşavirler ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) akademisyenler katıldı.

"ZOR BİR DÖNEM" 
Seminerin açılış konuşmasını yapan VSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, bölgede yaşanan olaylara dikkat çekerek zor bir dönemden geçildiğini ve temennilerinin daha iyi bir ortama geçilmesi olduğunu söyledi.
Amaçlarının eğitimlere ara vermeden sürdürmek olduğunu belirten ve seminerlerle ilgili de kısa bir açıklama yapan Şahin, ardından konuşmacıların aktaracakları konuları hatırlattı ve katılımcılara teşekkür etti.

SEMİNERE GEÇİLDİ
Şahin'in ardından Ankara'dan katılan SMMMO temsilcisi de seminerin önemiyle ilgili kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra seminere geçildi.
Yeminli Mali Müşavir A. Murat Yıldız, sırasıyla 4691 sayılı kanunla kurulan teknoloji geliştirme bölgelerinde Ar-Ge ve yazılım faaliyetleri için uygulanan vergi teşvikleri; 5746 sayılı Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi hakkında kanunla getirilen vergi teşvikleri; 5520 sayılı kurumlar vergisi ve gelir vergisi kanunu kapsamında Ar-Ge indirimi ile Vergi incelemelerinde sıklıkla eleştirilen uygulama hataları konularında kapsamlı bilgiler verdi.

PLAKET TÖRENİ
Cumartesi günü sabah saat 10.00'da başlayan seminer akşam saatlerinde son buldu. 
Seminerin ardından bir de plaket töreni düzenlendi.