Van’da ambulans sayısı 85’e yükseldi

Sağlık Bakanlığı tarafından Van’a gönderilen 5 adet tam donanımlı ambulanslar düzenlenen tören ile 112 acil sağlık istasyon görevlilerine teslim edildi. Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Van’da ambulans sayısının 85’e yükseldi?

VAN 8.08.2017 10:50:48 0
Van’da ambulans sayısı 85’e yükseldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 5 adet ambulansın dağıtım töreni Van 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği Sevisi bahçesinde düzenlendi. Düzenlenen törene İl Sağlık Müdür Vekili Dt. Şebnem Kartal, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ümit Yaşar Can ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekim Sevisi Şube Müdürü Halis Gökyer katıldı.

   Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Van’da her geçen gün Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık yatırımlarının devam ettiğini belirterek, “Bu hizmetlerin ilimize sunulmasının mutluluğunu yaşamaktayız. Sağlık alanında yapılan bu hizmetlerin Vanlı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

   Dr. Yanmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 5adet ambulansla filonun güçlenmediğini ve Van’daki ambulans sayısının gönderilen ambulanslarla 85’e çıktığını belirterek,  “Van’da toplam 33 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunmaktadır. İlimize tahsis edilen yeni ambulanslarla birlikte ve ayrıca Erciş kaymakamlığı tarafından 1 adet tam donanımlı ambulans il sağlık müdürlüğümüze hibe edilerek il genelinde ambulans sayımız 85 ulaşmıştır. İl Ambulans Servisi Başhekimliği olarak 2016 yılı içerisinde 62bin 265 acil vakaya müdahale edilmiştir. Bu vakaların 33 bin 242’nin merkez istasyonlarımız tarafından, 29 bin 023’ine ise ilçe istasyonlarımız tarafından müdahale edilmiştir. Ayrıca 2017 yılı içinde kent merkezlerinde vakaya ilk 10 dakika ulaşma oranımız yüzde 95, kırsalda ise ilk 30 dakikada vakaya ulaşma oranımız yüzde 76 olarak gerçekleştirilmiştir. İlimize tahsis edilen bu yeni ambulanslarla birlikte acil sağlık hizmetlerimiz daha etkin ve verimli bir şekilde sunulacaktır. Amacımız acil sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlarımıza daha hızlı, doğru ve nitelikli acil sağlık hizmeti vermektir” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi