Van'da 'Ailede Mutluluk Sırları' konulu seminer

Van'da Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından 'Ailede Mutluluk Sırları' konulu bir seminer düzenlendi.

VAN 24.12.2015 17:40:14 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuşba Belediye Başkanlığının ‘Yazarlar Öğrencilerle Buluşuyor Projesi’ kapsamında ortaklaşa düzenlediği ‘Ailede Mutluluk Sırları’ konulu seminer, Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Konferansa Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı ve çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, huzurlu bir toplumun temelinin aileler tarafından atıldığına işaret ederek, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

“Aile kavramı yok oluyor”

Hedeflerinin mutlu bireyden mutlu aileye ve mutlu bir topluma ulaşmak olduğunu ifade eden Özgökçe, “Bizler asli görevlerimiz olan yollarımızı, asfaltlarımızı ve imar ile ilgili planlarımızı yapıyoruz, ama burada yaşayacak olan insanların manevi ve huzurlu bir ortamda yaşamaları için çok kıymetli yazarlarımızı sizlerle buluşturuyoruz. Bu çağda hakikaten dünyanın birçok yerinde aile kavramının yok olduğunu ve insanlığın faklı bir buhran içerisine girdiğini görüyoruz. Bizler ise manevi havamızı dinimizin bizlere kazandırmış olduğu unutmamalı ve bizlerin bu aile kavramı ile ancak ayakta kalabileceğimizi unutmamamız lazım.” dedi.

Burada kısa bir konuşma yapan Tuşba Kaymakamı Musa Sarı da Kaymakamlık olarak eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Daha sonra Uzman Pedagog Mehmet Teber, katılımcılara ‘Ailede Mutluluk Sırları’ konulu bir seminer verdi.

Seminerde, ailede mutluluğun sırlarının manevi değerlere bağlı olduğuna dikkat çeken Pedagog Mehmet Teber, aile kavramının manevi değerler üzerinde kurulduğuna dikkat çekti.

Yoğun bir katılımın gözlendiği seminer verilen hediyelerle son buldu.