Van'da Aile Eğitim Kursu başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Hayat Boyu Öğrenme Projesi’ kapsamında hayata geçirdiği ‘Aile Eğitimi Kursu’ Van’da başladı.

VAN 25.05.2016 11:42:45 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
      Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen kursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Yıldız, projede görev alan Bakanlık formatörleri Fatih Kızıloğlu, Tülay Değirmenci, Agit Işık ve Yakup Tekinağaç ile kursiyerler katıldı.

       Burada konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Yıldız; ailenin gerek birey gerekse toplum için en temel unsur olduğunu belirterek, bu anlamda verilecek eğitimlerin çocukların yetiştirilmesinde büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

           Yıldız, “Ailenin toplum içerisindeki temel işlevlerini yerine getirmesi açısından yaşadığı pek çok sıkıntıya rağmen temelde değişmeyen tek şey; ailenin çocuğun hayatının merkezinde olduğu, olumlu ya da olumsuz çocuğun hayatına yön verdiği gerçeğidir. Bireyin doğal çevresi olan ailesi onun yetişmesinde en büyük güce ve işleve sahiptir. Anne babalar, çocuklarının eğitim ve gelişim sürecinin doğal üyeleridir. Bu nedenle çocukların doğal eğiticisi olan anne ve babaların bilinçli ve sistemli bir şekilde eğitim sürecine katılmaları gerekmektedir. Programdaki temel amaç, hayat boyu eğitim anlayışıyla 0-18 yaş çocukların bakımından ve eğitiminden sorumlu kişi ve ailelere, değişen ihtiyaçlara yönelik olarak hazırlanan koruma, önleme ve geliştirme amaçlı kurumsallaşmış aile eğitimi programları yolu ile çocuk bakımı, gelişimi ve eğitimi konularında bilgi, beceri ve tutum kazandırmaktır” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi