Van’da AHBAP iyiliği

Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) vesilesiyle Van’da lösemi hastası 12 yaşındaki Derya Varol tedavi edilirken, diz kontroktürü hastalığı olan 9 yaşındaki Esmanur’da 28 Haziran’da tedavi edilecek.

VAN 22.05.2019 19:21:58 0
Van’da AHBAP iyiliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) vesilesiyle Van’da lösemi hastası 12 yaşındaki Derya Varol tedavi edilirken, diz kontroktürü hastalığı olan 9 yaşındaki Esmanur’da 28 Haziran’da tedavi edilecek. Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) tedavisine vesile olduğu lösemi hastası 12 yaşındaki Derya Varol’un durumu iyiye gittiği öğrenildi. Van İsmail Hakkı Tonguç Ortaokulu’nda okuyan Varol, yaklaşık bir yıl öncesinde lösemi teşhisi konulmuştu. İlik nakli olması gereken Varol için uygun ilik, babası ile uyuşmuştu.

              Yüzde 0 uyumlu olan ilik nakli için özel bir hastanede tedavi edilmesi gerekiyordu. Bu durumu sosyal medyada öğrenen AHBAP Genel  Başkanı ve Sanatçı Haluk Levent’in girişimiyle hayırseverler tarafında tedavisi üstlenildi. Van AHBAP yetkilileri, Varol’u ziyaret ederek durumu daha da iyiye gittiğini sosyal medyada duyurdu. ESMANUR’A AHBAP OLDULAR Bu, AHBAP’ın Van’da son iyiliği değil. Daha öncede AHBAP’ın girişimiyle Van Özalp’ta diz kontroktürü hastalığı sebebiyle yürüme sorunu yaşayan, ihtiyaçlarını gideremeyen 9 yaşındaki Esmanur isimli bir çocuğun tedavisine vesile olmuştu. Ameliyat masrafları 25 bin lira olan Esmanur, 28 Haziran’da Ortopediatri Çocuk Hastanesi’nde tedavi olacak. Bu habere sevinen Haluk Levent, sosyal medyada Esmanur’un tedavi masraflarını üstlenen kişiye sahnede kullandığı gitarını hediye edeceğini duyuran paylaşımda bulundu. Levet, duyurusunda, “Esma Nur öyle tatlı öyle zeki bir çocuk ki.. O gülmeyi hak ediyor. Bu kızımızın ameliyatını üstlenen arkadaşımıza, Son 5 yıldır sahnede kullandığım gitarımı hediye edeceğim” dedi. Haluk Levent’in paylaşımında sonra hayırsever bir kişi masrafları üstlendi. Haberi sosyal medya duyuran Levet, hayırsever kişinin gitarı almadığını, gitarın bir takipçiye hediye olmasını istediğini duyurdu.