Van’da 83 yaşındaki adam sokaklara terk edildi!

Van’ın Başkale İlçesine kayıtlı Hanculis köyü doğumlu Sait Bakır isimli vatandaş sokaklara terk edildi.

VAN 19.09.2021 17:27:39 0
Van’da 83 yaşındaki adam sokaklara terk edildi!
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van’ın Başkale İlçesine kayıtlı Hanculis köyü doğumlu Sait Bakır isimli vatandaş sokaklara terk edildi.

İddialara göre Bakır, oğlu ve gelini tarafından evde istenilmediği için sokaklara atıldı. İpekyolu İlçesi Ahmed-i Hani Kültür Parkında yatıp kalkan Bakır’ın hali ise yürek sızlatıyor. Bakır, ıslanan elbiselerini de parkta bulunan çalılıklara asarak kurutup giyiyor.

Sait Bakır, çevredeki vatandaşlar tarafından Sadık Amca olarak tanınıyor. Yıllardır bu şekilde parklarda ve sakaklarda yaşadığını dile getiren vatandaşlar Sait Amcaya yetkililerin el atmasını, bu durumdan kurtulması ve devlet tarafından koruma altına alınmasını talep ettiler.

“BUNU YAZIN BELKİ OĞLUM UTANIR”

Gelinim beni eve almıyor diyen Sait Bakır, Evim yıkıldı. Otele gittim beni almadılar. Param var ama yatacak yerim yok. Oğlumun kaynanası demiş ki; sana kızımı vereceğim başka bir şey istemiyorum. sadece sen o yaşlıya bakmayacaksın. Oğlum da kaynanasının dediklerini uyguluyor. Oğlum çalışıyor durumu da iyi. Oğlum eşine de bir şey diyemiyor. Ben hasta da değilim, sürekli kontrol da ediliyorum. Başım dönüyor, tansiyonum çıkıyor ama diğer hastalıklar bende yok. Kulaklarımda duymuyor. Bunu yazın belki oğlum utanır.” Dedi.

Ahmed-i Hani Kültür Parkının yanında esnaflık yapan Fahrettin Kaya, “Amcamız Başkale ilçesine bağlı bir köyde kalıyor. 1972 den beri Van’da yaşıyor. Bildiğimiz kadarıyla 2 oğlu ve 2 kızı var. İlgilenmedikleri için bu parkta kalıyor. Van’da kaldığı ev döşemeli olduğu için ağaçları kırılmış içinde kalamayacak durumda. Yalnız olduğu için hiç kimse bakmıyor. Sürekli gelip burada yatıyor. Esnaf olarak yardımcı oluyoruz ne gerekiyorsa. Devlet yetkililerinden ricamız amcamıza sahip çıksınlar.

Mehmet Alpkaya, “Sadık amca perişan halde Allah yardımcısı olsun. Yaşlıdır çok zordur. Uzun yıllardır parkta yatıp kalkıyor. Rabbim kimseyi sahipsiz bırakmasın. Allah rızası için yetkililerin bu duruma el atması lazım.”

Seyvan Dönmez, “Yaşlı amcamıza kimse sahip çıkmıyor. Ne oğlu nede gelini sahip çıkmıyor. Parklarda yatıp kalkıyor. Önümüz kış idare edemez. Devletin sahip çıkması lazım. Ne elbiseleri yıkanıyor ne de kendisi banyo yapabiliyor. Perişan haldedir.”

Kaynak: Van Gölü TV