Van'da 57 bin öğrenci Kur'an öğrendi

Yaz Kur'an kurslarının sona ermesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Van İl Müftüsü, kent genelinde yaklaşık 57 bin öğrencinin bu kurslarda Kur'an-ı Kerim öğrendiğini belirtti.

VAN 22.08.2017 19:30:19 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla 12 Haziran’da başlayan yaz Kur'an kursları eğitimi, 18 Ağustos'ta son buldu.

Van'da üç dönem halinde 146 mekânda 2 bin 195 öğreticiyle Kur'an eğitimi verilen yaz Kur'an kurslarıyla ilgili değerlendirmede bulunan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, her yıl ilginin bir önceki yıla göre arttığına dikkat çekti.

Bundan sonraki dönemlerde Kur'an kurslarının amaçlarına doğru hizmet vereceğini belirten Arvas, çocuklarını Kur'an kurslarına gönderen velilere teşekkür etti.

Anne ve babaların çocuklar üzerindeki etkisinden bahseden Arvas, çocukların inancının gelişmesinde anne ve babaların öncü rol oynadıklarını söyledi.

Arvas, "Efendimiz, bir hadisi şeriflerinde 'Her doğan çocuk İslam fıtratı üzerine doğar.' şeklinde buyurmuşlardır. Daha sonra anne ve babaları tarafından verilen eğitim neticesinde çocuklar şekilleniyor. Bu dönemde çocuk aslında fıtri olan inancın gelişmesine vesile olan, birinci derecede anne ve babalardır. Daha sonra eğitim yuvası ve çevredir. Eğitimlerinde, şekillenmelerinde, hayata atılmalarında anne ve babaların çocuklar üzerinde çok tesiri vardır. Bu durumda anne ve babanın yükümlülüğü vardır." dedi.

"Anne ve babalar olarak elimizde bazı fırsatlar var"

Anne ve babaların, çocuklarını küçük yaşta İslam ahlakıyla yetiştirmesi ve küçük yaşta verilen eğitimin bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Arvas, şunları söyledi: "Bu fırsatları iyi değerlendirmemiz lazımdır. Çocuk konuşmaya başlar başlamaz ona lafzatullahı ya da kelimeyi tevhidi öğretin. Biz çocuklarımızı yetiştiriyoruz, okula gönderiyoruz, bunun yanında bizim de yapacağımız şeyler vardır. Onları ahlaklı olarak geliştirmek ve Peygamber Efendimizin ümmetinin vasıflarını taşıyan çocuklar olarak yetiştirmek bizim üzerimize bir vecibedir. Bu konuda velilere de sesleniyorum: 4'üncü sınıftan sonra imam-hatiplerin tercih edilmesini tavsiye ediyorum."

Yaz Kur'an kurslarına ilgi her yıl artıyor

Bu yılki yaz Kur'an kursuna geçen yıldan daha fazla ilgi olduğunu açıklayan Arvas, "Diyanet İşleri Başkanlığımız; her yıl çocuk eğitimi, yaz Kur'an kursları, çocuk cami buluşması, çocukların Kur'an ile buluşması, çocuk-namaz gibi hususlarda geniş bir şekilde kitlelere duyuruluyor. Van Müftülüğü olarak biz de bütün personelimizle büyük bir feragatle çocuklarımızın yaz Kur'an kurslarına devamını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız da her yıl artıyor. Haziranda başlayan yaz Kur'an kurslarımız 28 Ağustos'ta sona erdi. Üç dönem halinde kayıtlar yapıldı. Van genelinde 146 mekânda 2 bin 195 öğreticiyle 56 bin 684 öğrenciye eğitim verdik. Geçen dönemdeki sayı biraz daha bundan düşüktü." ifadelerini kullandı.

Yaz Kur'an kurslarına mülki idarecilerin destek verdiğini ifade eden Arvas, "Yavrularımızı Kur'an ile buluşturmak, camiyle buluşturmak için yaz kurslarında dinimizi, mukaddesatımızı, İslam ahlakını, adabı muaşereti yani sosyal ilişkilerde rehberlik etme durumundayız. Kur'an kurslarımızda okuyan öğrencilerimize 38 bin adet Dinimi Öğreniyorum, 38 bin adet Dinimi Öğreniyorum Etkinlik Kitabı'nı, yine 38 bin adet CD destekli elifba dağıttık. Mülki idarecilerimizin Kur'an kurslarıyla ilgilenmesi bizi sevindirdi. Burada bize destek veren Sayın Valimiz olmak üzere, ilçe kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum. Zaman zaman kurslarımızı ziyaret ettiler, öğrencilerle hasbihal ettiler ve kurs bitiminde bazı etkinlikler düzenlediler." şeklinde konuştu.

"Güzel ümitler besliyoruz"

 

Yaz Kur’an kurslarına her yıl bir önceki yıla göre daha çok ilgi olduğunu ve bu konuda güzel ümitler beslediklerini sözlerine ekleyen Arvas, "Bu münasebetle Van İl Müftülüğü ve bağlı ilçe müftülükleri ve bütün Kur'an kursu öğreticilerine teşekkür ediyorum. Büyük bir performans gösterdiler. Allah'ın izniyle önümüzdeki yıllarda bu daha çok canlanacaktır. Kur'an kursları, amaçlarına doğru hizmet verecektir ve Müslüman milletin, İslam fıtratı üzerinde yaratılan çocuklarımızın hem dini yönden hem ibadetlerini yapmak ve efendimizin ahlakını iyice öğrenerek kendi hayatımızda tatbik edecektir. Bu konuda güzel ümitler besliyoruz. Özellikle Kur'an kurslarına çocuklarını gönderen bütün velilerimize teşekkür ediyorum." diye belirtti. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)


Van'da 57 bin öğrenci Kur'an öğrendi