Van'da 5 bin adet hadis-i şerif kitabı dağıtıldı

Verenel Derneği Van Şube Başkanlığı ve Yeni Dünya Dergisi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 3 bin 500 adet hadis-i şerif kitabı dağıtıldı.

VAN 25.04.2014 17:35:46 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Verenel Derneği Van Şube başkanlığı ve Yeni Dünya Dergisi Cuma Namazı sonrası vatandaşlara hadis-i şerif kitabı dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hadis-i şerif kitapdağıtımında zaman zaman izdiham yaşandı.

“Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle Verenel Derneği Van Şube Başkanlığı ve Yeni Dünya Dergisi Dabbağolu Parkın’da etkinlik düzenledi. “Peygamberimizin 1001 hadisini okumak sizden, kitap bizden ” yazılı stant kuran Verenel Derneği ve Yeni Dünya Dergisi, “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle hadis-i şerif dağıttı.

“Peygamber Efendimiz benden bir hadis aktaranın yüzü ak olsun buyuruyor”
Hadis-i şerif dağıtımı öncesi bir açıklama yapan Yeni Dünya Derneği Van Temsilcisi Lokman Özalp , “Hepinizin Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyorum. Bizlerde Yeni Dünya Dergisi olarak burada Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in 1001 çeşit hadisini bu kitap içerisine koyduk. Kardeşlerimiz bunu okusun diye bunu şimdi inşallah hediye dağıtacağız. Peygamber Efendimiz S.A.V)’in bir hadisini hatırlatarak bu kitabımızı dağıtmaya başlayacağız. Bu hadis-i şerifi de biz ön söze aldık. Benden bir hadis aktaranın Allah yüzünü ak etsin buyuruyor peygamber efendimiz. Bizde bu hadisten yola çıkararak 1001 hadis hazırladık. Sizlere sunuyoruz. Sizlerde bunu okuyorsunuz. Bu hadisleri hayatımızda uyguluyoruz ve başkalarına aktarıyoruz. Yüzü ak olabilenlerden olmak amacıyla rabbim hepinizden razı olsun. Kutlu Doğum Haftanız mübarek olsun. Bu 1001 hadis kitabını 1 yıllık çalışma yaparak, 8 hadis imamından seçmeler yaptık ve çok güzel konuma getirerek Kültür Bakanlığı’ndan bandrollü bir şekilde piyasaya çıkardık.” Dedi.

Dağıtılan hadis kitabından 3 bin âdetini Van’ın her yerinde dağıtıklarını ifade eden daha sonra, “ Kalan 500 adetini de bugün burada Beşyol meydanında dağıtıyoruz. Bu ilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. 1001 adet hadis-i şerif kitabını çıkarmamızın amacı, Peygamber Efendimizin hayatını, hayatımızda yaşamak ve onun ahlakıyla ahlaklanabilmek için, okumak ve yaşamak için 3 bin 500 adet kitap dağıtımını gerçekleştirdik.” ifadelerini kaydetti. (Hacı Yılmaz –İLKHA)