Van`da 4 Tane Köprülü Kavşak Yapılacak

Van Valisi Münir Karaloğlu, yapımına iki yıldır başlanan 41 kilometrelik çevre yolunda incelemelerde bulundu ve çevre yolu üzerinde 4 tane köprülü kavşağın yapılacağını açıkladı.

VAN 9.12.2012 12:32:46 0
Van`da 4 Tane Köprülü Kavşak Yapılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
Vali Karaloğlu, öğle saatlerinde Van-Erciş karayolunun 18. kilometresinde çalışmaları devam eden çevre yolunda incelemelerde bulundu. Yolu baştan sona araçla geçen Karaloğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.


"Van Çevre Yolu Asfalta Hazır"
Karaloğlu, İpekyolu Caddesi`nin artık Van`ın trafiğini taşımadığını belirterek, "Sizlerinde bildiği gibi Van`ın içinden güneyden kuzeye çıkan İpek Yolu Caddemiz artık Van`ın trafik yükünü kaldırmıyor. O yol üzerinden battı çıktılarla Köprülü kavşaklarla trafiği rahatlatmaya çalışıyoruz. Ama Van trafiğini rahatlatacak olan Van Çevre Yolu 2 yıl önce ihale edilmiş ve inşaatına başlanmıştı. Bugün gezdiğimiz kısım Erciş yolundan Özalp yoluna kadar olan 18 km` lik kısmında sanat yapıları, toprak işleri bitmiş temel malzemesi çekilmiş ve yol asfalta ve BSK ya hazır hale gelmiş durumda" dedi.


"Önümüzdeki En Büyük Engel İmar Çalışmaları"
Yolun 2 ihale ile oluştuğunu hatırlatan karaloğlu sözlerini şöyle devam etti, "41 km`lik bir çevre yolu. Edremit yolu ile Özalp yolu arası 23 km. Özalp ile Erciş yolu 18 km Edremit`ten Özalp yoluna kadar olan yolun sanat yapıları tamamlandı. Arazi problemi olmayan yerlerde 2 km`de toprak işleri tamamlanmış durumda. Ancak imar çalışmalarını biz iki yıldır bekliyoruz. orada imar çalışmaları tamamlanmadığı için müteahhit firmalar oraya girip toprak işlerini yapamadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü o bölgenin imar çalışmalarını tamamladı. Askıris süresi de tamamlandı. Şimdi 18 uygulamasıyla oradaki imar çalışmaları tamamlanmış olacak inşallah bu halledildikten sonra buralarında toprak işleri hızlı bir şekilde tamamlanacak ve daha sonrada asfalt çalışmalarını başlatacağız" İfadelerini kullandı.


"Çevre Yolu ile 4 Adet Köprülü Kavşakta Geliyor"
Çevre yolu üzerinde 4 adet köprülü kavşağında yapılacağını aktaran Vali Karaloğlu, "Bunlar Edremit girişte Hakkâri Yolu üzeri Kurubaş mevkiinde, Özalp yolunun kesişme noktasıyla, Erciş yolu bağlantısında köprülü kavşaklar var. O kavşaklar bu proje kapsamında değil. Onun proje çalışmalarını Karayolları bölge müdürlüğümüz tarafından yapılmakta ve projeleri bitirilmek üzere inşallah bu kışın bu 4 köprülü kavşağında ihalesi yapılarak, çevre yolu tamamlandığında köprülü kavşaklarıyla bitirilmiş olacak" dedi.


"İki Proje Yaklaşık 53 Milyon TL`ye İhale Edildi"
Bu iki proje yaklaşık olarak 53 milyon TL`ye ihale edildiğini, İki ayrı ihale olarak çalışmaları devam ettiği ifade eden Karaloğlu, Ayrıca Edremit`i de doğudan kuşaklayacak olan Edremit Çevre Yolu projemiz var. Onunda proje çalışmaları bitmek üzere oda tamamlandığında çiçekli beldemizden girip Erciş yolundan çıkan 60 km lik bir çevre yoluna kavuşmuş olacak. O zaman tamamen trafik sorunu çözülmüş olacak" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)