VAN’DA 4 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Son 10 gün içerisindea öldürülen PKK’lısayısı 18’e ulaştı

VAN 28.08.2017 18:51:14 0
VAN’DA 4 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Başkale ilçesinde çok sayıda terör eylemi gerçekleştiren ve yeni eylem hazırlığı yapan PKK mensubu 4 terörist, İl Jandarma Komutanlığımızın İnsansız Hava Aracı imkanından da yararlanarak 27 Ağustos 2017 günü yaptığı hava destekli operasyon neticesinde, Başkale ilçemizin Tahıl Mahallesi kırsalında etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan ilk tespitte, etkisiz hale getirilen teröristlerin, bugüne kadar Başkale bölgesinde güvenlik korucularımızı ve vatandaşlarımızı şehit eden, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları karayolu ve köy yollarına mayın ve el yapımı patlayıcılar yerleştiren teröristler oldukları anlaşılmıştır.” denildi.

Bölgede yapılan arama-tarama faaliyetlerinde, bir adet M-16 piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 2 dolu şarjör, 61 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve bir adet el bombası ele geçirilmiştir. Yapılan aramada ayrıca bir adet gündüz görüş dürbünü, 3 adet battaniye, bir adet araç telsizi, 40 metre kablo, bir adet güneş paneli,  bir adet akü, bir adet ses kayıt cihazı ve bir adet radyo ele geçirilmiştir.

Yapılan yazılı açıklamanın devamında, “Öte yandan, ilimiz Gürpınar ilçesi Taşlıca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kırkgeçit-Yalınca karayolu üzerine aynı örgüt mensuplarınca yerleştirilmiş mayınlar, 26 Ağustos 2017 günü vatandaşlarımızın desteği ile tespit edilerek, her hangi bir zayiata sebep olamadan, güvenlik güçlerimiz bünyesindeki uzman ekipler tarafından yerinde imha edilmiştir. Ayrıca, Başkale ilçesi Aşağı Çaldıran-Esenyamaç mahalleleri arasındaki yol üzerine, yine Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yerleştirilmiş büyük çapta patlayıcı, 27 Ağustos 2017 günü güvenlik korucularımızın dikkati ve başarılı operasyonu neticesinde, uzman ekiplerce kontrollü şekilde etkisiz hale getirilmiştir.” belirtildi.
Böylelikle; Son 10 gün içerisinde 6 ayrı operasyonla öldürülen PKK’lısayısı 18’e ulaştı
VAN’DA 4 PKK’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ