Van'da '3 Aralık' hazırlığı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engellilerin sorularına dikkat çekmek amacıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

VAN 28.11.2015 10:51:44 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Van'da ilk etkinliği 3 Aralık günü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gerçekleştirecek.

Müdürlük tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili, muhatap kurumlara bir yazı gönderildi.

Buna göre etkinlik sabah saat 09.00'da engelli vatandaşların yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüş, Ezberciler İş Merkezi önünde başlayıp, Valilik binası önünde son bulacak.

Ardından Valilik binası önünde bir tören düzenlenecek ve burada Bedensel Engelli Derneği Başkanı bir konuşma yapacak. Sonrasında ise Vali İbrahim Taşyapan, tüm engelli derneklerinin katılımıyla makamında ziyaret edilecek.

MÜZİK DİNLETİSİ

Valilikteki programın ardından Şişli Öğretmenevi Konferans Salonu'nda müzik ve şiir dinletisinin yanı sıra skeç ve bir de panel düzenlenecek.

Müzik dinletisini görme engelli sanatçı Ali Bilen verecek. Şiir dinletisini de yine bir görme engelli sunacak.

Skeci ise işitme engelliler sahneleyecek.

Ardından düzenlenecek olan panelin konusunu ise, "Engelli hakları ve engellilerin toplum içinde yaşadığı sorunlar" oluşturacak.

Öğretmenevi'ndeki programın sonunda da engellilere tekerlekli sandalye, beyaz baston ve havalı yatak dağıtılacak.

GÖRME ENGELLİ ETKİNLİĞİ

12 Aralık günü de yine Van Altı Nokta Körler Derneği tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Dernek yetkilileri, 3 Aralık'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendiği için, programlarını daha sonraki bir tarihe aldıklarını ve etkilik programlarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını ifade etti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı