Van’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van’da da Tuşba İlçesi İskele Mahallesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkında coşku ve heyecanla kutlandı.

VAN 23.04.2019 15:55:13 0
Van’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan bayram kutlamaları, öğle saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Parkında yoğun katılımla ve eğlenceli etkinliklerle sürdü.

    
     Kutlama alanına gelen Vali Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyeleri, çocuklar ve aileleri tarafından ilgiyle karşılanırken, buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

     
     Öğrenciler adına yapılan konuşmanın ardından, anaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi büyük alkış aldı.


Halk oyunları, tekvando ve jimnastik gösterileriyle süren kutlama etkinlikleri, il genelinde 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere Vali Bilmez ve protokol üyelerince çeşitli hediyeler verilmesiyle devam etti.

        
       Vali Bilmez ve protokol üyeleri, daha sonra alanda açılan stantları gezdikten sonra,  geleneksel çocuk oyunlarını izleyerek Vanlı çocukların bayram coşkusuna ortak oldu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine, Vali Mehmet Emin Bilmez’in  yanı sıra, Van Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kurum amirleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.