Van’da 2021’in ilk fuarı kapılarını açtı

Türkiye’nin en büyük fuaryarından biri olan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı Anatolia Gurme Fest, yapılan açılışla Van’da 5’inci kez kapılarını ziyaretçiye açtı.

VAN 5.03.2021 18:03:13 0
Van’da 2021’in ilk fuarı kapılarını açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı Anatolia Gurme Fest, Van Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış programıyla kapılarını 5’inci kez ziyaretçiye açtı.
Van'da 2021'in ilk fuarı olma özelliğini de taşıyan fuarın açılışına Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları katıldı.

“MAVİ RENGİ KORUYALIM”

Açılışta kısa bir konuşma yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, pandemi önlemleri konusunda vatandaşların göstermesi gereken hassasiyete dikkat çekti.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 5. Van Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya Fuarında, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından açılan stantları da gezdi. 
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kadın girişimcilere destek sağlamak için 4. Van Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya Fuarında stant açtı. Stantta, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin el işi, göz nuru ürünleri tanıtılıyor. Bir birinden güzel ürünlerinin sergilendiği standı Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Eşi Meral Bilmez de ziyaret etti. Stantta sergilenen ürünleri inceleyen Vali Bilmez, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek’ten stantlar hakkında bilgi alarak, bol kazanç temennisinde bulundu. 
Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara destek olmak adına fuarda stant açtıklarını belirten Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez; ''İlimiz çok şükür koronavirüse karşı alınan tedbirlerin sayesinde en düşük riskli iller kategorisinde yer alıyor. Fakat önemli olan mavi olmak değil, mavi kalmaktır. Bizler de tedbirlerimize eskisinden daha sıkı sarılarak mavi kalacağız. Bugün de koronavirüs önemleri gözetilerek fuarımızı açtık. Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kurumlarımız olarak daima kadın girişimcilerin yanındayız. Kadın üretimine büyük önem ve destek veriyoruz. Bugün burada olmak bizi oldukça memnun etmiştir. Ben kendilerine bol kazançlar diliyorum. Temizlik, Maske ve Mesafe gözetilerek tüm halkımızı fuara bekliyoruz'' dedi

“VAN, FUAR ŞEHRİ ANLAMINDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

Fuar koordinatörü Özgür Can Çelik de yaptığı konuşmada, fuarların ekonomik önemine değindi.
Van’da düzenlenen fuarların bu anlamda kent ve bölge ekonomisine katkı sağladığını belirten Çelik, şunları söyledi:
“İnsan kendi kentinde huzurlu hisseder, çünkü memleketinde ailesi vardır, dostları vardır. Ben Van’da da memleketimde olduğu kadar kendimi çok mutlu ve rahat hissediyorum. Fuarların bölge ekonomisine çok katkısı var. Van da, fuarlar şehri olma anlamında çok emin adımlarla ileriliyor. Biz bu anlamda 5’inci fuarımızı açmş bulunuyoruz, çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyorum.”

KURDELE KESİLDİ

Daha sonra protokol tarafından kurdele kesildi.
Vali Bilmez ve beraberindekiler, fuarı dolaşarak firma yetkililerinden ürünler hakkında sohbet etti.
Vali Bilmez ve protokol stant ziyaretleri ardından fuar merkezinden ayrıldı.

80 FİRMA STANT AÇTI

Adıyaman’dan Aydın’a, Giresun’dan Kahramanmaraş'a, Isparta’dan Hatay’a, Mardin’den Gaziantep’e farklı illerden farklı ürünlerle gelen 80 firma fuarda stant açtı.
Fuarda pandemi önlemleri çerçevesinde yapılan düzenleme, HES kodu uygulaması gibi kurallara uyulması dikkat çekti.

10 GÜN ZİYARETÇİ AĞIRLAYACAK

Fuar, 5-14 mart tarihleri arasında 10 gün boyunca ziyarete açık olacak.
Faur için Şişli Öğretmenevi önünde ve Hazreti Ömer Camisi karşısında her saat başında ücretsiz olarak araçlar düzenli olarak hareket fuar alanına hareket edecek.

BEKLENTİ YÜKSEK

Gazetemize özel açıklamada bulunan fuar koordinatörü Özgür Can Çelik, henüz ilk gün olduğu için bir şey söylemenin erken olduğunu ancak bu fuarın daha önce düzenleen fuarlardan çok daha verimli geçeceğini tahmin ettiğini söyledi.
Van’ın vakalar açısından da mavi renkte olmasının verdiği bir avantaj olduğunu da ifade eden Çelik, insanların daha rahat ve daha güven içinde dışarı çıkıp fuara uğrayacağını ifade etti.
5. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı Koordinatörü Özgür Can, vatandaşları fuara davet ederek; “5-14 Mart 2021 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde açık olacak Türkiye’nin en büyük Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarına tüm halkımızı bekliyoruz. Fuarımız Karadeniz’in leziz peynir ve tereyağlarından, Ege’nin zeytin ve zeytinyağlarına, Adıyaman’ın peynirli helvasından, Aydın’ının incirlerine, Giresun’un fındık ezmelerinden, Maraş’ın baharatlarından, Isparta’nın Gül ürünlerinden, Hatay’ın sabunlarından, Mardin’in gümüşlerinden, Antep’in bakırlarına varana kadar halkımızla buluşuyor. Vatandaşlarımız hem uygun fiyata hem de kaliteli ürünlere bu fuarda ulaşabilir. Halkımızı fuarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

15 FUAR DÜZENLENECEK

Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı Anatolia Gurme Fest, Van’da 2021 yılında düzenlenen ilk fuar oluyor.
Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler de, Van’da 2021 yılı içinde pandemi önlemleri nedeniyle uzun süredir yapılmayan Kitap Fuarının da içinde olduğu 15 fuarın düzeneneceğini açıklamıştı.

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi