Van’da 15 yaşındaki kız çocuğunun alıkonulduğu iddiası

Van’da 3 yıldır alıkonulduğu iddia edilen Rabia, beşinci kattan aşağı atıldı iddiası gündeme bomba gibi düştü. 15 yaşındaki Rabia 6 yıldır ayrı yaşayan ailesini çaresiz bıraktı.

VAN 18.08.2021 22:24:42 0
Van’da 15 yaşındaki kız çocuğunun alıkonulduğu iddiası
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN GÖLÜ TV ÖZEL

Van’da 3 yıldır alıkonulduğu iddia edilen Rabia, beşinci kattan aşağı atıldı iddiası gündeme bomba gibi düştü. 15 yaşındaki Rabia 6 yıldır ayrı yaşayan ailesini çaresiz bıraktı.

Eşiyle 6 yıldır ayrı yaşadığını ve çocukların vekâletinin kendisinde bulunduğunu belirten baba, kızı Rabia’nın okul yıllarında sigaraya başladığını ve devamsızlık sorunu yaşadığını belirterek daha o yıllarda çetenin ortamında bulunduğu dile getirdi.

“KIZIMIN KANINDA UYUŞTURUCUBU BULUNDU”

Her ne kadar Rabia uyuşturucu kullanmadığını iddia etse de babanın Çocuk Ergen Madde Tedavi Merkezi (ÇAMATEM)’ne başvurusu sonucunda kızın kanında uyuşturucu bulundu. Baba yaptığı açıklamada Rabia’nın hayatını olumsuz etkileyen çeteden tüm uyarılara rağmen kurtulamadığını belirtti.

Baba, “Bizden uzak durun, çocuğum gelirse bana haber verin” gibi uyarıların dikkate alınmadığını ve birkaç kez çocuğunu gece geç saatlerde polis eşliğinde iddia edilen çetenin evinden çıkardığını söyledi.

“Anne ile ayrı yaşamamıza rağmen çocuklarımla arkadaş gibiyim” diyen baba, birçok kez kızı Rabia’ya uyarı da bulunmasına rağmen bu uyarıların bir işe yaramadığını belirtti. Kızı Rabia’yı rahatsız eden şahsın evli olduğunu ve sonradan ayrıldığını öğrenen baba, söz konusu şahsın kendi eşiyle de büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti.

15 gün boyunca kızının iddia edilen çete tarafından evde tutulduğunu belirten baba, yetkililerden yardım talep etti.

Yoğun bakımında tedavisi devam eden Rabia, kendisini atan şahsın kim olduğunu belirterek, evden çıkmak istediğini fakat söz konusu şahsın buna izin vermediğini bu sebeple kendisini aşağıya attığını, olay anında çok direndiğini söyledi. Olay anında Rabia’nın direnerek söz konusu şahsa kendisini atmaması için yalvardığını ve komşuların bu duruma tanıklık ettiği gelen bilgiler arasında…

Anne ise söz konusu olay için “3 yıldır adeta çeteleşmiş bir aileyle başa çıkmaya çalışıyorum. Bu aile kızıma uyuşturucu temini sağlıyor. Kızımı zorla alıkoyuyor, kollarını kesip tehdit ediyorlar. Bu aile yüzünden kızımın okul hayatı geride kaldı. En son da 3 gün önce kızımı beşinci kattan aşağı attılar. Kızımın şuanda beli kırık, 12-13 tane platin takıldı, parmakları ezik, ayakları kırıldı. Kızımın sağlık durumu şuanda çok kötü. Bu durum kızımın hayatına mâl olabilir. Ayrıca iyileşse bile yürüyememe riski var” dedi.

Anne, kızını beşinci kattan aşağı atan şahısın tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığını ve şuan kızının can güvenliğinden şüphe duyduğunu belirtti.

Anne, “Söz konusu şahsın ablası telefon açıp bizi şikâyet edip durmayın, onlara selam söyleyin, biz çay içip çıkarız, bize zararınız olamaz deyip erkek kardeşi ile beraber kızıma şiddet uyguladı” dedi.

“BU TOPLUMSAL BİR SORUNDUR”

Son olarak anne çağrıda bulunarak, “Kızıma aldığım telefonu alıp sattılar. Bunlar çete olarak kızıma ciddi zarar verdiler. Bu sadece benim sorunum değil, bu bir toplumsal sorundur. Bir tek benim Rabia’m değil başka Rabia’lar da olduğunu biliyoruz. Birçok kişi bunların ağına düşmüş durumda. Ben devletime güveniyorum ve destek bekliyorum” dedi.

DETAYLAR HABERİN VİDEOSUNDA