Van'da 10 'torbacı' tutuklandı

Van'da polis ekipleri tarafından 'torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve ardından mahkemeye çıkarılan 14 kişiden 10'u tutuklandı.

VAN 14.09.2013 00:45:46 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından 'torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 12 kilo esrar,1 kilo eroin ve uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

 

Torbacılara yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve ardından mahkemeye çıkartılan 14 kişiden 10'u tutuklandı.

 

Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu sattıkları belirlenen kişilere yönelik takip başlattı.

 

6 aylık takibin ardından, 13 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı.

 

Uyuşturucu satıcılarının evinde yapılan aramalarda 12 kilo esrar,1 kilo eroin ve uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

 

Gözaltına alınan ve Emniyet'teki işlemleri tamamlandıktan sonra Adliye'ye sevk edilen 14 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4'ü ise adli kontrol altında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Öte yandan 'torbacı'ların uyuşturucuyu satarken sigara paketini zula olarak kullanması ise dikkatlerden kaçmadı. (Fırat Arslan-İLKHA)