Van'a yeni spor sahaları…

'VAN'DAKİ PARKLARDA SPOR ALANLARINA GENİŞ YER AYRILACAK'

VAN 18.06.2015 12:44:01 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'daki spor taban derneği temsilcileri, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç başkanlığında Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Park ve Bahçeler Müdürü Şeref Demir, Bölge Hastanesi'nin yanındaki parka ve Eminpaşa Mahallesi'nin Fidanlık alanına yeni futbol sahaları yapılacağı müjdesini verdi. Söz konusu ziyarette sahaların nizami ölçülerde olması talebi iletildi.
Bölge: Bişar Ulutaş
Van'daki spor taban dernek temsilcileri, geçmiş haftalarda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Temsilcisi Ramazan Kıvanç'ın organizasyonuyla yemekli bir toplantıda bir araya gelmişti. Söz konusu toplantıda Van'a yeni sahalar kazandırılması için çalışılacağı ifade edilmişti.
Spor taban dernekleri temsilcileri bu bağlamda ilk ziyaretini Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne yaptı. Park ve Bahçeler Müdürü Şeref Demir'le görüşen spor taban derneği temsilcileri, kente yapılan yeni parkların içindeki futbol sahalarının standartlara uygun olması talebini iletti. Demir ise söz konusu talebi yerinde bulduklarını söyledi.
 
"VAN'DAKİ PARKLARDA SPOR ALANLARINA GENİŞ YER AYRILACAK"
Park ve Bahçeler Müdürü Şeref Demir, kendilerini ziyaret eden; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, TÜFAD Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, ASKF Van Temsilcisi Ramazan Kıvanç ve Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Taner Coşkun'a teşekkür etti. Daha önce Nevzat İnanç ile aynı kurumda ve aynı birimde uzun süre birlikte çalıştıklarını dile getiren Park ve Bahçeler Müdürü Şeref Demir, "Nevzat Beyle sürekli diyalog halindeyiz. Kendisinin görüşünü alarak tüm projelerimizde taleplerini dikkate alarak, Büyükşehir Belediyesi olarak ildeki parklarda spor alanlarına yer ayırmaya gayret gösteriyoruz" dedi.
Demir, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yan tarafında bulunan, mülkiyeti belediyeye ait olan 40 bin m2'lik alan üzerine park yapım çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, söz konusu parkın Ağustos ayında tamamlanarak açılışının gerçekleştirileceğini belirtti. Demir, söz konusu parkta yeni bir futbol sahasının olduğunu belirterek, "Geçlik Spor Müdürümüzün verdiği proje desteği ile de sahanın yanında bir de 4'lü soyunma odası planladık. İnşallah yakın zamanda halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz" dedi.
 
FİDANLIK ALANINDA, BÖLGENİN EN BÜYÜK PARKI…
Eminpaşa Mahallesi Fidanlık olarak bilinen alanda bölgenin en büyük Türkiye'nin ise sayılı yeşil alan ve parklarından birinin yapımını sürdürdüklerini belirten Demir, "600 bin metre karelik alana sahip parkta tüm branşlar için spor alanları, yürüme yolları, bisiklet kullanım alanları, amfi tiyatro, sergi salonu, su sporları ile ilgili alanlar, nikah dairesi gibi tam donanımlı bir kompleks bulunuyor" diye konuştu.
Demir proje üzerinde iki adet futbol sahası, tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları, havuz, yürüyüş parkurları gibi sporla ilgili birçok detayın düşünüldüğünü belirtti.  
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise söz konusu projelerin takdire şayan olduğunu, ancak bazı hatırlatmalarda bulunmak istediklerini söyleyerek, "Sahaların standartlara uygun olmasını istiyoruz. Yine parkur sayısını artırmalıyız. Böyle olursa bu memlekette her türlü uluslar arası müsabakalar oynatılabilir. Ayrıca bu parkın içinde amatör spor evleri olabilir. Spor kulüpleri burada maç yaptığında soyunma odaları, hakem odaları düşünülmeli. Sahanın yanında küçük de olsa tribünler olmalı" dedi.
İnanç, söz konusu alanda bir kapalı spor salonunun olması gerektiğini de söylerken, Park ve Bahçeler Müdürü Şeref Demir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, taleplerin tamamını dikkate alacaklarını belirtti.
TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater ve TÜFAD Şube Başkanı Mehmet Tuğrul ise, şehrin başka bölgelerinde de mutlak suretle sahalar yapılması gerektiğini dile getirerek, konu hakkındaki görüş alışverişinin çok faydalı olduğunu belirttiler.