Van’a sanatçı çıkarması…

Vanlı Ressam Haydar Ekinek, 50 ressamla birlikte 6 Mayıs 2017 tarihinde Van’a geliyor. Dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atarak çivileri de fırça gibi kullanarak eşsiz ve farklı tabloları ortaya çıkaran Ressam Ekenek, tüm sanatseverle

VAN 21.03.2017 09:43:45 0
Van’a sanatçı çıkarması…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’da sıra dışı çizgisi ile bilinen Ressam Haydar Ekinek, 6 Mayıs 2017 tarihinde Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda kişisel resim sergisi açıyor. Sıra dışı çizgisi ile bilinen ressam Ekinek, son yıllarda farklı tabloları ile adından söz ettirmeyi başardı.


       YARIŞMALARDA BİRİNCİLİKLERİ OLDU
     Van Çomaklı köyünde doğan, ilk ve orta öğrenimini İskele Yatılı Bölge Okulu’nda, lise öğrenimini ise Van Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlayan Ressam Ekinek, orta ve lise dönmelerinde resim yarışmalarında birincilikleri oldu.


        İlk zamanlarda hobi olarak hayatında yer edinen resim daha sonra da belirli bir rol oynamaya başladı. Sıra dışı çizgisi ile bilinen ressam, sürekli kendisini yenileyerek hem kendisini geliştirme hem de meslektaşları arasında başarı grafiğini devamlı yükseltti. Dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atarak çivileri de fırça gibi kullanarak eşsiz ve farklı tabloları ortaya çıkaran ressam özellikle bu alanda Türkiye’de çeşitli zamanlarda açtığı sergilerle de adından sık sık söz ettirdi. Sanatçının en büyük özelliği de doğduğu topraklardan kopmaması ve sanatın evrensel dilini hemşeri ve dünya insanlarıyla paylaşmasıdır.
İstanbul’da düzenlenen Golden City Awards 2017 etkinliğinde gazetemizin sorularını yanıtlayan Ressam Haydar Ekinek, 50 sanatçı ile birlikte 6 Mayıs’ta Van’da olacaklarını ifade etti.


         Ekinek, Van’da adeta sanatçı çıkarması yapacaklarını belirterek, “Van’a birbirinden değerli sanatçılarla birlikte geleceğiz. 6 Mayıs’ta Van TSO’da kişisel resim sergim olacak. İnşallah burada Vanlılarla buluşacağız. Herkesi sergime bekliyorum” ifadelerini kullandı.


        50 SANATÇI VAN’A GELİYOR
      Van’a gelecek sanatçı listesini de açıklayan Ressam Ekinek, “6 Mayıs tarihinde kişisel resim sergime sanatçılarla birlikte geleceğiz. Umarım iyi geçer. Van’a gelecek sanatçılar ise şu isimlerden oluşuyor: ARZU BÜYÜKÜSTÜN, AYFER KIZILIRMAK, BERFU BOZKURT, BELMA ÜÇEYLER SALTAN, DENİZ VARIŞLI, DİLEK NİGAR KAYNAK, DELAL EKINEK, ESMA BAYRAKTAR ÖZPARPUCU, EMRİYE FERTUĞ, FRİDA VİNCİ, FİLİZ KÖKER, GÜNSELİ PARTANAZ ,HAYDAR EKİNEK, HAYRİYE KURAN, İLKNUR ŞİRİN KALAYCIOĞLU, KASHMİR OMAR, MAİDE TAŞAROĞLU, MAŞALLAH KAHRAMAN, MİNE ERSAVAŞ, NURSEN AYDENİZ, NEŞE KALINBACAK, ONUR AYANGİL ,ÖZCAN ÇELEN, ÖZGE BOZTAŞ, ÖZGE HADRİCK SALTAN, RABIA BIDI, SABİRE UYANIKER, SERAP LOKMACI, SÜHEYLA APDİÇ, SUEDA ERGUN, ŞEHNAZ AYKAÇ, ŞÜKRAN GÜNDOĞDU, TOMRİS KAYMAS DALBUN, TÜLİN TULGAR, ÜMRAN ERTUR, ZERRİN HEPGULERLER KILINC, ZEREFCAN TEZCAN, ZEKİYE TANSÖKER VE ZEKİYE YILMAZ.

kaynak bölge gazetesi