Van'a İffet Anıtı Dikemedik

Kars'ta düzenlenen 'Hocalı katliamı' panelinde konuşan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 'Van'da esir alınan 50 Türk kadını Akdamar Kilisesi'ne götürüldü.'

VAN 17.02.2013 22:00:41 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kars'ta düzenlenen 'Hocalı katliamı' panelinde konuşan MHPKayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Van'da esir alınan 50 Türk kadını Akdamar Kilisesi'ne götürüldü. Kadınlar kendilerini göle atarak iffetlerini korudu. Ama maalesef biz onlar için oraya iffet anıtı dikemedik" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Hocalı Katliamı' konulu panel Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda yapıldı. Panele MHPKayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, MHPIğdır Milletvekili Prof. Dr. Sinan Oğan, Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade'nin konuşmacı olarak katıldı. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmi açıklamasına göre Hocalı katliamında 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi. Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledildiği anlatıldı. Ayrıca, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirdiği de düşülen notlar arasında yer aldı.

TÜRKİYE'Yİ BEĞENMEYEN ERMENİLER BUGÜN GELİP TÜRKİYE'DE EKMEK KAZANIYORLAR

Panelde konuşan Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Hocalı katliamına dünyanın göz yumduğunu belirterek, "Ermenistan vatandaşının 300 bini Türkiye'de. Türkiye'yi beğenmeyen Ermeniler bugün gelip Türkiye'de ekmek kazanıyorlar. Ermeni'nin aydını da demek doğru değil ama başındakilerin yaptığı siyaset en çok da kendi ülkesine zarar veriyor. Ermenilerin yaptığı siyaset hem komşu ülkeleri için tehlikelidir, hem yaşadığı devlet için tehlikelidir ve bu tehlike en fazla da kendilerine etki etmektedir" dedi.

SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN TEPKİSİ DAHA ORTAYA ÇIKMIŞ DEĞİL

MHPIğdır Milletvekili Sinan Oğan da terör meselesine değinerek, "Televizyonlarda bazen görüyorsunuz ve diyorsunuz ki 'ya memlekette ne kadar bölücü varmış, çıkıp ekranlarda boy boy konuşabiliyorlar'. Aslında öyle değil, sessiz çoğunluğun tepkisi daha ortaya çıkmış değil. Sessiz çoğunluk bir gün sesini yükselttiğinde bu bölücüler kaçacak delik arayacaklardır. Milliyetçi Hareket Partisi, var olduğu sürece, Türk milleti var olduğu sürece o ekranlarda şimdi nutuk atan insanlar kaçacak delik arayacaklardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türk milletinin sabrıyla da daha fazla oynamasın. Ermeniler bugün Türkiye üzerinden Dağlık Karabağ'a insan taşıyorlar. Suriye'deki hadiselerden orada iç çatışmalardan kaçan Ermeniler Erivan'a değil, Dağlık Karabağ'a yerleştiriliyor." diye konuştu.

Kars TÜRKLÜĞÜN GİRİŞ NOKTASIDIR

Van'daki Akdamar Kilisesi'nin ibadete açıldığını belirten Yusuf Halaçoğlu şunları söyledi:

"Ama bakın bunu yaparken bir şeyi göz önünde tutmadık, unuttuk bazı şeyleri. Van 1915'te Ermeni ve Rusların birlikte saldırıları sonrası düştü. 80 bin insan öldürüldü ve burada 50 Türk kadını alınarak Akdamar Kilisesi'ne götürüldü. Götürülürken kadınlar iffetlerini korumak için kendilerini göle attılar ve iffetlerini korudular. Ama maalesef biz onlar için oraya bir iffet anıtı dikemedik. İffet nedir hepiniz biliyorsunuz ama bence en önemli mesele haremimize yani ayak basılmasını istemediğimiz yerlere düşman ayaklarının basmasını önlemektir."

Serhat şehri Kars'ın bir kale olduğunu sözlerine ekleyen Hallaçoğlu, "Burası bizim Türklüğümüzün giriş noktasıdır ama buraya 'iğreti, ucube' diye kardeşlik adı altında heykel koyanlar aslında 20 bin insanın burada katledilmesini unutturdular" dedi. - Kars / Merkez