Van'a 'Dostluk' eli uzandı

15 iş insanından oluşan Dostluk Grubu Tekstil A.Ş. tarafından, Van-Gürpınar yolu üzerinde bulunan Tekstilkent'te 500 kişinin istihdam edildiği yaklaşık 7 milyon TL'ye mal olan 'Gömlek Üretim Tesisleri' hizmete açıldı. Açılışa Van Vali

VAN 10.10.2018 20:39:38 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Farklı sektörlerde faaliyet gösteren, iş insanlarından oluşan 'Dostluk Grubu' kuruluş yılı olan 2016'dan itibaren bir çok sosyal ve akademik projelerle istikrarlı bir şekilde birlikteliğini devam ettiriyor.

 


           Kendi sektörlerinde başarılı 15 iş insanının girişimiyle gerçekleşen 'Dostluk Grubu' bünyesindeki yatırımın, kurucu ortakları; Hayrettin Gümüşkaya, Mehmet Avcı, Emel Elik Bezaroğlu, Aydın Altun, Evrim Rızvanoğlu, İshak Sevimli, Sinan Sevimli, Sevgi Başıbüyük, Tevfik Halitoğulları, Adnan Bayram, Adnan Aydın, Ceren Alpay, Abdulnasır Çetin, Serdar Kartal ve Coşkun Aslanparçası'ndan oluşuyor.

 


        Söz konusu grubun, ilk ticari projesi olan, Van Tekstil Kent Özel İhtisas Üretim Alanında kurulumu tamamlanan 'Gömlek Üretim Tesisleri'nin resmi açılışı yapıldı.
Açılış öncesi Dostluk Grubu üyeleri basın mensupları ile Elite World Otelde kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrası ise tesisin olduğu Tekstilkent'e gidildi.
Buradaki açılış töreninde konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, 15 iş insanının kentte gerçekleştirdiği yatırımın çok önemli olduğunu dile getirdi.

 


        BİR BAŞARI HİKAYESİ…
Söz konusu yatırımı yapanlara teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Vali Zorluoğlu, "Büyük mücadeleler vererek ayakta durmaya, üretim yapmaya, ihracat yapmaya, istihdamı artırmaya çalışan tüm yatırımcılara teşekkür ederim. Tekstilkent bir başarı hikâyesidir. Türkiye'nin başka yerlerinde de denenen ama hiç birinde Van kadar başarılı olan bir proje yok. Çok şükür şu anda yaklaşık bin 600 genç insanımıza iş, aş sağlıyor. Hedefimiz birinci etapta 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamak. Yeni yatırım bizi bu hedefimize daha da yakınlaştıracak" dedi.

 


        Tekstilkent'te büyük başarı elde edince bunun devam etmesi gerektiğini düşünerek Kalkınma Ajansı'nın 2018 programına Tekstil Kent-2 projesini aldıklarının müjdesini veren Zorluoğlu, bir kaç gün içinde aynı bölgedeki 80 dönümlük alanın irtifak hakkının kendilerine verileceğini açıkladı.

 


        Zorluoğlu, Kalkınma Ajansı'nın maddi olanaklarıyla buranın alt yapısını tamamlayarak yatırımcıların hizmetine sunacaklarını anlatarak, "Tekstilkent bir kaç yıl içinde yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edildiği bir alana dönüşecek. Bu yatırıma büyük katkı sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.
Bölgeye, ülkeye istihdam ve ihracatta önemli katkısı olacak, 7 milyon TL yatırımla kurulan tekstil fabrikası,  4 bin m2 kapalı alanda, teknolojik makinalarla, günlük 3 bin adet üretim kapasitesiyle, 500 kişilik istihdam kapasitesine sahip.
Ortak girişim yatırımı olan söz konusu tesisin, bölgede ortak iş yapma kültürünün gelişmesinde, istihdamın %85'ini kadın çalışanlardan oluşturarak, bölge kadınının meslek edinmesinde öncü rol oynadığı ve benzer oluşumlar için güzel bir model olduğu ifade edildi.

 


        GÜMÜŞKAYA: İHRACATA YÖNELİK ÜRETİM YAPILACAK
Dostluk Grubu Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Gümüşkaya da tamamı Van'da yetişen ama Anadolu'nun değişik yörelerinde, faklı sektörlerde kendi başarılarını yakalamış iş insanları arasında oluşturdukları gönül birliğinin bir yansıması olan tekstil ve konfeksiyon üretim tesisini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 


        Tesiste kendi grup markalarına, ülkedeki sayılı markalara ve ihracata yönelik üretimin yapılacağını anlatan Gümüşkaya, "Tesisimiz bölge adına herhangi pazarlama sorunu olmadan kurulmuş nadide firmalarından biridir. Ortak girişim yatırımı olarak başlayan bu tesisin bölgemizde ortak iş yapma kültürünün, ortak hareket edebilme bilincinin yerleşmesine büyük katkıları olacaktır. Böyle bir ortamda, ülkemize özellikle ekonomik alanda açılmış aleni ekonomik savaşa, bizim burada yaptığımız bu yatırımın önemli bir cevap olduğuna inanıyoruz. Bizler batıda olan iş adamları ve girişimciler olarak her şeyden önce ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Bütün dünya ile rahat bir şekilde ticaret yapabilme gücümüze inanıyoruz. Biz bu bölge de sonuna kadar üretmeye, rekabet etmeye, istihdam oluşturmaya hazırız" diye konuştu.

 


           Açılışa; Vali Zorluoğlu ve İşadamı Gümüşkaya'nın yanı sıra; YYÜ Rektörü Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van TSO Başkanı Necdet Takva, VESOB Başkanı İsa Berge ve işadamları ile davetliler katıldı.

izmir escort