_Van’a bir görme engelli okulu şart

Van Altı Konta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, Van’daki görme engellilerin eğitim konusunda sorun yaşadıklarını belirterek, “Biz bundan önce de çok dile getirdik, bize ‘talep yok’ diye cevap verdiler. Ama Van’ın kesinlikle bir g

VAN 5.01.2021 11:06:10 0
_Van’a bir görme engelli okulu şart
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor ile bazı dernek yöneticileri ildeki sivil toplum örgütlerini ve siyasi parti yetkililerini ziyaret ederek, görme engellilerin Van’da yaşadıkları sorunları dile getirdi.

GÖRME ENGELLİ OKULU İHTİYACI

Gazetemize konuşan Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, yaptıkları ziyaretlerle ilgili bilgi verdi.
Van’da görme engelliler açısından önemli sorunlardan birinin okul olduğunu belirten Bor, “Biz bunu ziyaretlerimizde dile getirdik, Van’ın çok ciddi bir şekilde görme engelli okuluna ihtiyacı var, bu konuda kendilerinden destek talebinde bulunduk” dedi.
Daha önce de Milli Eğitim yetkilileri ile okul konusunda görüştüklerini ancak yetkililerden ‘talep yok’ şeklinde cevap aldıklarını anlatan Bor, “Bu talebimiz zaten yeni bir talep de değil, biz dernek olarak Van’da kurulduğumuzdan bu yana engellilerin sorunlarını gündeme getirirken, okul ihtiyacını da her seferinde dile getirdik. Milli Eğitim yetkilileri bize en son ‘talep yok’ diye cevap verdiler. Bu konuda bir araştırma yapıldı mı,  Van’da yüzlerce görme engelli çocuk var. Biz dernek olarak bunları biliyoruz” diye konuştu.

MUSTAFA CENGİZ OKULUNDA BİR SINIF

Görme engelliler için Edremit ilçesindeki Mustafa Cengiz İlkokulu’nda bir sınıf ayrıldığını belirten Bor, şunları söyledi:

“Şimdi görme engelli çocuklar oraya gidiyor, ama orada da görme engelli öğretmeni yok, başka bir öğretmen var, ders veriyor. Her görme engelli çocuk da oraya gidemiyor, yakın mesafedekiler gidiyor, ama çok az. Oysa görme engellilere ait okul olursa bu tür sorunlar yaşanmaz, bir düzen olur, herkes ne yapacağını bilir, veliler ona göre önlemini alır, servis tutarlar, bir şey yaparlar. Dolayısıyla bu okul sorunu çok ciddi bir sorun.”

“2021’DE MUTLAKA AÇILMALI”

Van’da görme engelli çocukların okula ihtiyacı olduğunu ve talepte bulunduğunu ifade eden Bor, şunları kaydetti:
“Bizim dernek üyelerimiz var, üye olmayan tanıdığımız engelliler var, ziyaretlerde bulunuyoruz, kendisi engelli olmayıp çocuğu görme engelli olan birçok anne-babayı tanıyoruz, Van’da kesinlikle görme engelli sayısı çok fazla ve bunlar okula gitmesi gereken çocuklar. Bu okul en azından 2021’de açılmalıdır. Yetkililer araştırma da yapabilirler, biz hazırız. Birlikte dolaşalım, bakalım ihtiyaç var mı yok mu? Ama bu önemli sorun mutlaka çözülmelidir.”
Özel Haber: Adil Harmancı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi