Van'a atanan öğretmenler çiçeklerle karşılandı

Van'a yeni atanan öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına tarafından çiçeklerle karşılandı.

VAN 13.09.2013 10:37:04 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli branşlarda 2 bin 250 öğretmenin ataması yapıldı. Kente gelmeye başlayan öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına tarafından çiçeklerle karşılandı.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Kına, bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından farklı branşlardan 2 bin 250 öğretmenin atamasının yapıldığını belirterek, "İlimize yeni atanan öğretmenlerimizin zorlukla karşılaşmamaları ve müdürlüğümüze rahatça ulaşmaları amacıyla stantlar açtık. İlimize farklı branşlarda bakanlığımız tarafından 2 bin 250 öğretmenimiz atandı. İlimize gelen Öğretmenleri karşılamak için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde özel bir birim kurduk. Gelen arkadaşlarımızı otobüs terminalinden ve Van Ferit Melen Havalimanından alarak müdürlüğümüze getiriyor ve bütün işlemlerinde yardımcı oluyoruz." dedi.

 

Yeni gelen öğretmenlerin 3 günlük uyum eğitim programından sonra görevlerine başlayacağını belirten Mucip Kına, "En kısa sürede işlemlerini yapmaları için arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Öğretmenlerimiz, üç günlük uyum eğitim programından sonra görevleri başında olacaklardır. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

 

Van'a yeni atanan öğretmenlerden Deniz Akdağ, Van'a ilk kez geldiğini belirterek, "Birçok işlemle yeni yeni karşılaşmama rağmen yapılan çalışmalar ve iyi niyet karşısında hiçbir problem yaşamadan işlemlerimi en kısa sürede bitirdim. Bu güzel karşılama benim için de sürpriz oldu" diye ifade etti. (Murat Dalgın-İLKHA)