Van'a Arda Turan göndermişti ama!

BAKAN IŞIK KIZMIŞTI

VAN 4.11.2016 11:55:14 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Arda Turan'ın Mehmetçik'in isteği üzerine Van'daki hudut karakoluna gönderdiği ısıtıcılarla ilgili Türk Silahlı Kuvvetlerince inceleme başlatıldı. Isıtıcılar iade edilecek.


Van'ın Özalp ilçesindeki hudut karakolundan bir asker tarafından,  İspanya'nın Barcelonatakımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan'a sosyal  medyadan mesaj atılmış ve ısıtıcı talebinde bulunulmuştu. Özellikle hudut  karakoldaki kulelerde nöbet tutarken askerlerin üşüdüğünün belirtildiği mesajın  ardından Arda Turan, bir arkadaşı aracılığıyla hudut karakoluna ısıtıcı  göndermişti.

Askerlerin, hediye edilen ısıtıcılar önünde çekildikleri fotoğrafı  sosyal medyadan paylaşmasının ardından da konuyla ilgili tartışma başlamıştı.

 Türk Silahlı Kuvvetlerince  konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Isıtıcıların da Arda Turan'a iade edilmesine  karar verildi.

Söz konusu askeri birliğin "kalekol" olduğu ve 2011'de yapımı  tamamlanarak hizmete girdiği öğrenildi. Merkezi ısınma sisteminin yanı sıra iki  de jeneratörün olduğu kalekolda ısınma konusunda herhangi bir sıkıntının  yaşanmadığı belirtildi.

Nöbet kulelerinde ise Mehmetçik'in ısınması için yağlı radyatörlerin  kullanıldığı vurgulandı. Hediye edilen infrared ısıtıcıların kulelerde  kullanılmasının ise güvenlik gerekçesiyle mümkün olmadığı kaydedildi. Söz konusu  ısıtıcıların, ısının yanı sıra ışık da verdiği, bunun da nöbet tutan Mehmetçik'in  güvenliği açısından tehlike oluşturabileceği vurgulandı.

BAKAN IŞIK KIZMIŞTI

Savunma Bakanı Fikri Işık, bu olayın gündeme gelmesinin ardından "Kışlalar, kaloriferle ısıtılmıyor mu? Olayın aslını öğrenin" talimatı verdi.

Arda Turan'ın ısıtıcıları TSK tarafından iade edilecek