VAN’A 75 MİLYON TL’LİK 10 YENİ TESİS KAZANDIRILIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 75 milyon lira yatırım bedelli 10 adet tesisin temelini atmak amacıyla Van’a geliyor.

VAN 16.08.2017 20:22:27 0
VAN’A 75 MİLYON TL’LİK 10 YENİ TESİS KAZANDIRILIYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Van programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 8 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak bir adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek bir adet tesisin temelini atacak. 

Eroğlu, 17 Ağustos Perşembe günü Van’da düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 75 milyon lira yatırım bedelli 10 adet tesisin temelini atacak. Van Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek İpekyolu Beyaztaş Göleti ve sulaması ile 7 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Aynı merasimde DKMP tarafından yapılacak Edremit Sazlıkları Sulak Alanı Tabiat Eğitim Merkezi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak bir adet tesisin de temelini atacak Eroğlu, kentte 5 aileye gelir getirici tür, 7 aileye Orköy sertifikası ve 4 aileye yangın söndürme tankeri verecek.

Bakan Eroğlu, tarafından temeli atılacak tesislerle 500 bin metreküp su depolanacağı belirtilen açıklamada, “29 mahalle ve 50 bin dekar zirai taşkın zararlarından korunacak. Van Merkez ve ilçeleri ile 12 köyde insanların can ve mal güvenliği sağlanacak. Ormancılık projeleri ile Van’da ormanlık alanlar artırılacak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek. Bölgede tesis edilecek Edremit Sazlıkları Sulak Alanı Tabiat Eğitim Merkezi ile tabiat sevgisi ve bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.” denildi. 

VAN’A 75 MİLYON TL’LİK 10 YENİ TESİS KAZANDIRILIYOR