Van'a 20 Milyon Dolarlık Bor Yatırımı

FHM Nanoteknoloji Akademisi Genel Müdürü Arvas: 'Van Organize Sanayi Bölgesinde yapacağımız 20 milyon dolarlık yatırımla nanoteknolojik gres ve motor yağı üretip çevre ülkelere ihraç edeceğiz'

VAN 5.09.2013 17:43:03 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

FHM Nanoteknoloji Akademisi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, "Van Organize Sanayi Bölgesinde yapacağımız 20 milyon dolarlık yatırımla nanoteknolojik gres ve motor yağı üretip çevre ülkelere ihraç edeceğiz" dedi.

Arvas, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya çapındaki bor rezervlerinin yüzde 79'unun Türkiye'de bulunduğuna dikkati çekerek, ülkenin geleceğinin bor madeni ile şekilleneceğini söyledi.

 FHM Nanoteknoloji Akdemisi Ar-Ge merkezinin de bor madenlerini nanoteknoloji ile uç ürünler haline getirerek sanayiye kazandırılması üzerine çalışma yürüttüğünü vurgulayan Arvas, nanoborvit teknolojisiyle, bor madenlerinden üretilen tüy dökücü kremlerin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Arvas, kozmetiğin yanı sıra otomotiv ve sağlık gibi birçok sektörde de çalışmaların devam ettiğine değinerek, bor madeninin, geleceğin enerjisi ve yakıtı olmaya aday en önemli madenlerden biri olduğunu kaydetti.

Petrol rezervlerinin sınırlı olması nedeniyle dünya devlerinin gözlerini bor madenine çevirdiğini bildiren Arvas, şöyle konuştu:

"Bor madeni, otomotiv, savunma, kozmetik ve enerji sektörü başta olmak üzere 200 değişik sektör ve alanda kullanılabiliyor. Bor madeni içerikli gres ve otomobil motor yağı üretimi için Van'ı tercih ettik. Van Organize Sanayi Bölgesinde yapacağımız 20 milyon dolarlık yatırımla nanoteknolojik gres ve motor yağı üretip çevre ülkelere ihraç edeceğiz." 

Arvas, kentteki işsizlik oranı ve coğrafi konum dikkate alındığında, yatırım bölgesi bakımından uygun olduğuna işaret ederek, "Bu projeyle Van ilimiz daha da güçlenecek ve ekonomiye ciddi katkısı olacaktır. Van'da yapacağımız yatırım çalışmaları ile bölge şirketlerinden bir partnerle de ortaklaşa yatırım yapılabilecektir" diye konuştu.