Van YYÜ’den oryantasyon etkinliği…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi, 1. sınıf öğrencilerinin üniversiteyi tanımaları amacıyla “Oryantasyon Etkinliği” düzenledi.

VAN 15.10.2021 15:48:42 0
Van YYÜ’den oryantasyon etkinliği…
Tarih: 01.01.0001 00:00

“Oryantasyon Etkinliği”, Turizm Fakültesi Rekreasyon Bölümü’nün önderliğinde Rekreasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, Doç. Dr. Sağbetullah Meriç, Arş. Gör. Beste Nisa Orhun Meriç’in katkılarıyla gerçekleştirildi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak ve fakültedeki hocaların da eşlik ettikleri öğrenciler, “Oryantasyon Etkinliği” kapsamında üniversitenin birimlerini, bisiklet sürerek ziyaret ettiler.

“Oryantasyon Etkinliği” kapsamında rektörlüğü de ziyaret eden öğrencileri Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kayri, Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Prof. Dr. Sedat Yayla ve Genel Sekreter Prof. Dr. Sebaheddin Şevgin karşıladı.

Burada öğrencilerle sohbet eden Rektör Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin 7 bin beş yüz metrekarelik yüz ölçümüyle Türkiye’nin en büyük kampüs alanına sahip olduğunu belirtti.

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS DIŞINDA EN AZ BİR FAALİYETTE GÖREV ALMALARINI ÖNERİYORUM”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin büyüklüğünün sadece yüzölçümüyle değil her geçen gün eğitimdeki standartların gelişmesiyle ve öğrenciler için sağlanan imkânların artmasıyla ölçüldüğünü ifade eden Şevli, “Alley, bisiklet, yaya ve yürüyüş yollarının peyzaj düzenlemelerine ve alt yapı çalışmalarına çok önem veren bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizin ders dışı etkinliklerde görev alabilmelerini sağlamak için 50’ye yakın topluluğumuz ve Gençlik Merkezi; sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yürütmektedirler. Tüm öğrencilerimizin dersleri dışında en az bir faaliyette de görev almalarını öneriyorum. Çünkü iyi bir eğitim almanın yolu, sağlıklı ve mutlu olmaktan geçmektedir” sözlerini kullandı.

“VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ GEREK SAHİP OLDUĞU GENİŞ ARAZİSİ, YOLLARI VE İKİ KİLOMETRELİK SAHİL ŞERİDİYLE BİSİKLET KULLANMAYA VE YÜRÜYÜŞ YAPMAYA ÇOK UYGUN”

Osmanlı Devleti dönemindeki üniversitelerde ve medreselerde olduğu gibi üniversite birimlerinin binalarının önünde arabaların park edilmediği geniş avluların olmasını istediklerini aktaran Şevli,  “Hem öğrencilerimizi hem de üniversite hocalarımızı daha çok yürümeye, bisiklet kullanmaya teşvik etmek istiyoruz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi gerek sahip olduğu geniş arazisi, yolları ve iki kilometrelik sahil şeridiyle bisiklet kullanmaya ve yürüyüş yapmaya çok uygun. “Oryantasyon Etkinliği” kapsamında öğrencilerimize, hem üniversitelerini tanımaları hem de bisiklet kullanımını artırmak için farkındalık oluşturan Turizm Fakültesi dekanımıza, hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“BULUŞMA ETKİNLİĞİNDE ÖĞRENCİ KULÜPLERİMİZ, TANITIMLARINI YAPACAKLAR”

Üniversite öğrencileriyle bir araya gelme etkinliklerini artıracaklarının altını çizen Şevli, “15 Ekim Cuma Günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda ErasmusDays (Erasmus Günleri),  16 Ekim Cumartesi Günü ise Alley Yolu üzerindeki Amfi Tiyatro’da Öğrencilerle Buluşma Etkinliği düzenleyeceğiz. Yapılacak etkinliklerde çeşitli gösteriler ve ikramlarımız olacak. Pandemi döneminde öğrencilerimize, okul açılışında otlu peynirli, lavaş ekmekli kahvaltı sözü vermiştik. Bu sözümüzü de Öğrencilerle Buluşma Etkinliği’nde yerine getireceğiz. Buluşma etkinliğinde öğrenci kulüplerimiz, tanıtımlarını yapacaklar” ifadelerinde bulundu.

Yapılacak olan bu etkinliklerin öğrencilerin bir araya gelmeleri ve tanışmaları bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Şevli, bütün öğrencileri etkinlere katılma çağrısı yaptı. 

“BU YIL ORYANTASYON EĞİTİMİNİ, ÖĞRENCİLERİMİZİ AMFİLERE SIKIŞTIRMAK YERİNE AÇIK HAVADA YAPMAK İSTEDİK”

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin ardından konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak, “Fakülte olarak bu yıl oryantasyon eğitimini, öğrencilerimizi amfilere sıkıştırmak yerine açık havada yapmak istedik. Bu sayede öğrencilerimiz üniversitelerini daha yakından tanıyacak ve öğrencilerimizin adaptasyon süreci daha hızlı olacaktır. Bu etkinliği düzenleyen Rekreasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer’e ve Doç. Dr. Sağbetullah Meriç Arş. Gör. Beste Nisa Orhun Meriç’e ve etkinlikte yer alan Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zafer Ceylan’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Turizm Fakültesi “Oryantasyon Etkinliği”ne katılan öğrenciler, üniversitenin diğer birimlerini ziyaret ettiler.