Van YYÜ’de ‘Öğrencilerle Buluşma Etkinliği’ düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüsünde ‘Öğrencilerle Buluşma Etkinliği’ düzenlendi.

VAN 16.10.2021 16:38:16 0
Van YYÜ’de ‘Öğrencilerle Buluşma Etkinliği’ düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organizasyonu yapılan programa, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli,  Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, bazı kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli: “Geçtiğimiz yıl eğitimi başarılı bir şekilde hibrit eğitimle sürdüren üniversitemiz bu yıl da 13 Eylül’de hibrit modelle eğitim ve öğretimine başlayan Türkiye’deki ilk üniversitelerden biri olmuştur” dedi.

“BİRLİKTEYİZ VE MUTLUYUZ”
Programda etkinlikle ilgili kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ‘Öğrencilerle Buluşma Etkinliği’nde üniversite yönetimi olarak güzel bir organizasyonla sizlerin huzurundayız. Hep beraber üniversitede bir aile olduğumuzu, birlikteliğimizi, beraberliğimizi gösterelim diye böyle bir etkinlikte birlikteyiz ve mutluyuz” şeklinde konuştu. 

“BUGÜNLERİN KIYMETİNİ BİLİN”
Programda Tuşba Kaymakamı Furkan Duman da bir konuşma yaptı. Duman, öğrencilerin pandemi nedeniyle eğitimden ve bu tür organizasyonlardan uzak kaldığını belirterek: “ Şuan birlikteyiz, bu pandemiyi de hep birlikte tedbirlere riayet ederek atlatacağız. Bizler de üniversitedeyken sizler gibi böyle güzel zamanlar geçirdik, bugünlerin kıymetini bilin, bugünleri çok güzel yaşayın. Gerek derslerinizde gerekse sosyal hayatınızda böyle günlerin tadını çıkarın, hepinize derslerinizde başarılar diliyorum” dedi. 

“HİBRİT MODELLE EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADIK”
Etkinlikte son olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Y.Y.Ü Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli konuştu. Şevli; “COVİD-19 pandemisinin başlamasıyla birlikte uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten üniversitelerin başında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi geliyor. Geçtiğimiz yıl eğitimi başarılı bir şekilde hibrit eğitimle sürdüren üniversitemiz bu yıl da 13 Eylül’de hibrit modelle eğitim ve öğretimine başlayan Türkiye’deki ilk üniversitelerden biri olmuştur” dedi. 
Şevli, şöyle devam etti: “Bu süre zarfında kazasız belasız, öğrencilerimizin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığı bir aylık dönemi tamamladık. Bu şekilde devam edersek yılsonuna kadar hibrit modelle tamamlamayı düşünüyoruz. Daha önceki online buluşma programlarımızda, “üniversitemizi açacağız ve açtığımızda da öğrencilerimize otlu peynir, lavaş ekmeği ve çay ikram edeceğiz” diye söz vermiştik. Daha önce de verdiğimiz sözleri nasıl tuttuysak bugün de öğrenci buluşması etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bugün hem öğrencilerimiz birbirleri ile tanımış olacak hem de üniversitemizde sayısı 50’yi bulan öğrenci kulübümüz kendilerini, çalışmalarını, üniversitemizi yeni kazanan öğrencilere anlatmış olacak. Yine geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açmış olduğumuz Van Gençlik Merkezi’ni de öğrencilerimize tanıtmış olacağız.”

“BİZDEN İKİ ŞEY İSTEMİŞTİNİZ”
Üniversite yönetimi olarak pandemi sürecinin bitmesiyle birlikte gençlere yönelik yeni adımların atılacağını belirten Rektör Şevli: “Bu pandemi sürecinin sona ermesi, hafiflemesi umuduyla tekrar o kalabalık konserlerimizi gerçekleştirmeyi hayal ediyoruz. Nisan-Mayıs aylarında coşkuyla bahar şenliklerini kutlamayı hedefliyoruz. Bu anlamda Ziraat Fakültemizin arkasındaki alanı albaratrom alanı haline getirmeyi düşünüyoruz, yine üniversitemizin girişinden camisine kadar olan kısmı botanik bahçesi haline getirmeyi düşünüyoruz. Ve başka bir arazimizi de üniversitemizin sembolü haline gelecek Şenlik Çayırı haline getirmeyi düşünüyoruz. Daha önceki buluşmalarımızda bizden iki şey istemiştiniz. Birincisi yeşil bir kampüs, ikincisi de daha fazla sosyal aktivite, kültürel aktivite, bilimsel aktivite ve sanatsal aktivite. İnşallah bunları da süreç içerisinde yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.  
Yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri etkinlik alanında açılan merkez ilçe belediyelerine ait stantları gezerek çalışanlar tarafından ikram edilen otlu peynir ve lavaş ekmeği tattılar. Ardından üniversite bünyesinde öğrencilerin oluşturmuş olduğu başta Santraç, Tiyatro, Düşünce ve Medeniyet Toplulukları olmak üzere diğer stantlar gezildi. Etkinlik daha sonra protokol üyeleri ve öğrencilerin toplu halay çekimi ve konservatuar öğrencilerinin müzik şöleni ile devam etti. 

Haber: M. Selim KURT

Prestij Haber Merkezi