Van YYÜ’de düzenlenen konferans tamamlandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde, düzenlenen "Beşinci Uluslararası Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Bilimleri Konferansı (CMES-2021)" tamamlandı.

VAN 15.06.2021 17:40:59 0
Van YYÜ’de düzenlenen konferans tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlki 2016 yılında FAS, Errachidia Moulay İsmail Üniversitesi, ikincisi 2017 yılında İstanbul'da, üçüncüsü 2018 yılında Kıbrıs'ta Uluslararası Final Üniversitesi,  dördüncüsü 2019 yılında Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen konferanslar dizisi, son olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve Fas Moulay İsmail Üniversitesi işbirliğinde Van'da yapıldı.

Üç gün süren konferansa sekiz farklı ülkeden 78, Türkiye'den 220 akademisyen katıldı. Konferansta 220 online, 50 yüz yüze, 8 poster sunum yapıldı.

Konferans, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Konferansın teorik, uygulamalı matematik ve mühendislik bilimleri ve ilgili alanlar için ideal bir akademik tartışma imkânı sağladığını söyleyen Erdoğan, etkinliğin konuyla ilgili araştırmacılar arasında etkileşim başlatmak, bu alanlardaki son gelişmeleri sunmak ve hesaplama deneyimlerini paylaşmak için bir fırsat sunduğunu belirtti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli konuşmasında, Türkiye'nin köklü üniversitelerinden Fırat ile Fas Moulay İsmail Üniversiteleriyle işbirliğiyle üç gün süren, yurt içinden ve yurt dışından birçok akademisyenin katkı sunacağı önemli bir konferansa ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını ifade etti. Rektör Şevli, yüz yüze sunum yapılması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyleyerek, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Prof. Dr. Hasan Bulut şahsında organize komitesi, katılım sağlayan öğretim elemanları ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, uygulamalı matematik ve mühendislik bilimleri alanındaki son gelişmelerin tartışıldığı, fikir alışverişinde bulunulduğu ve bu alanda genç akademisyenlere yeni ufuklar açılmasında katkı sunacağına inandığı konferansın hayırlı olması temennisinde bulunarak ev sahibi Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve organize komitesine teşekkür etti.

Kapanış oturumunda konuşan Organize Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hasan Bulut ise daha önce dört kez düzenledikleri konferansın beşincisi Van'da düzenlediklerini ve bu kapsamda Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve ekibinin kendilerine her türlü imkânı sunduğunu ifade etti. Bulut, Fırat Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın da konferansın düzenlenmesinde büyük emeği olduğunu, üç gün devam eden etkinliğin büyük bir başarı ile tamamlandığını vurguladı.