VAN YYÜ, yayın sayısında 12. sırada yer aldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, akademik başarılarına bir yenisini daha ekledi. URAP’ın ilan ettiği verilere göre, 2019-2020 yılında Türkiye’deki devlet üniversiteleri genel sıralamasında 32. sırada iken, 2020-2021 yılında başarı ?

VAN 20.06.2021 11:49:18 0
VAN YYÜ, yayın sayısında 12. sırada yer aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

160’a yakın üniversitenin tanımlandığı TÜBİTAK Harman Türkiye Akademik Arşiv sisteminde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 37.037 yayın sayısı ile Türkiye’de 12. sırada yer aldı. 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin akademik başarısıyla ilişkin olarak konuşan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli: “TÜBİTAK Harman Türkiye Akademik Arşiv verilerine göre yayın sayısı açısından 12. sırada yer almamız oldukça önemlidir. Ancak bu başarının tesadüfi olmadığına inanıyorum. Zira arkamızda kırk yılını tamamlamak üzere olan Üniversitemizin güçlü alt yapısı ve deneyimli akademik kadrosu yer almaktadır. Bu başarıda katkısı olan değerli öğretim elemanlarımıza müteşekkirim. Üniversitemiz, zengin akademik birikimiyle Dünya üniversiteleri arasında hatırı sayılır bir yerde olmayı başaracaktır. Yakın hedeflerimiz arasında URAP’ta ve TÜBİTAK Harman Türkiye Akademik Arşiv veri tabanında Türkiye’de ilk onda yer almak vardır.” dedi. 
Konuşmasına; “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin bilimsel yayın sayısını ve kalitesini artırarak ülkemizin ve dünyanın iyi üniversiteleri arasında yer alması için her zaman ve şartta, tüm bilimsel altyapı imkânlarımızla değerli öğretim üyelerimizin yanında olacağız” diye devam eden Rektör Şevli, “Bu güçlü ve tecrübeli akademik kadro sayesinde, üçüncü nesil üniversite anlayışına daha rahat ulaşabilecekğiz. Üniversitemizin 2021-2022 eğitim-öğretim yılında, Türkiye ve dünya sıralamasında daha iyi yerlere geleceğiz, makale düzeyindeki bilimsel başarının yanı sıra, üniversitemizin vizyon ve misyonuna uygun şekilde, Van Teknokent ile reel alandaki üretimlerimizi artırmanın çabası içinde olacağız” ifadelerini kullandı.