Van YYÜ ile Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında protokol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında, bölgesel kalkınma, tarım ve hayvancılığın gelişmesi, araştırma-geliştirme ve personel eğitimi gibi birçok konuyu kapsayan iş birliği protokolü imzaland

VAN 8.03.2021 11:38:23 0
Van YYÜ ile Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında protokol
Tarih: 01.01.0001 00:00

 “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Arasında İmzalanan İş Birliğine İlişkin 15.01.2020 Tarihli Protokole” dayanılarak hazırlanan protokolü, Üniversitemiz adına Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına ise Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş imzaladı.
 “VAN’DA TARIM ENSTİTÜSÜ KURULMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIK”
 Rektörlük binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Rektör Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında daha önce mevcut olan projelerin olumlu etkileri neticesinde, Ziraat Fakültesi Dekanlığımız ile daha önce imzalan iş birliği protokolünü genişletmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Ziraat, Veteriner ve Su Ürünleri Fakültelerimiz güçlü akademik kadrolara sahiptir. Van İl Müdürümüz Sayın İbrahim Görentaş bey başta olmak üzere Van İl Tarım Orman Müdürlüğü ve ilgili kurum çalışanlarının destekleri ve bu fakültelerimizde görev yapan hocalarımızın girişimleri sayesinde birçok projeyi hayata geçirdik. Biliyorsunuz daha önceki yıl Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile iş birliği yaparak, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile üniversitemizde üç gün süren “Bölgesel Hayvancılık Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Yine geçtiğimiz yıl Ekim ayında Sayın Van Valimiz, Van Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve Van İl Tarım ve Orman Müdürümüz ile birlikte Van’da 'Tarımsal Araştırma ve Eğitim Enstitüsü' kurulması için Ankara’da Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünde (TAGEM) geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz enstitü kurulmasına yönelik gerekli dokümanları hazırlayıp Bakanlığa sundular.” dedi.
 “VAN YYÜ BÖLGEYİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE PROJELER HAZIRLAYABİLECEK AKADEMİK KADROYA VE DONANIMA SAHİP”
 Rektör Şevli, konuşmasına, “Tarım Bakanımız Başkale Depremi’nden hemen sonra Van’a gelmişti. Biz, Sayın Bakanımızın gelişinden önce (18 Şubat 2020) Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilgili birimleriyle bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu protokolün çerçevesini de o toplantıda oluşturmuş ve yazıya dökmüştük. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç hocamızın imzaladığı protokol çerçevesinde, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizin sorumluluk alanlarındaki “altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci/ çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri” gibi konulara ilişkin süreçlerin iş birliği içerisinde yürütülmesini sağlamak amacıyla çalışmalara başladık. Ancak pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz imza törenini şimdi gerçekleştiriyoruz. Bu imzanın Van’ımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde devam etti.
 Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli sözlerini, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla her türlü katkıyı yapmaya hazırdır. Bu amacı gerçekleştirmek için de Üniversitemiz, sadece Van’a özgü değil bölgenin diğer illerini de kapsayacak şekilde projeler hazırlayabilecek akademik kadroya ve donanıma sahiptir.” ifadeleriyle tamamladı.
 “VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BÜTÜN BİRİMLERİYLE BİZLERE DESTEK VERMEKTEDİR”
 Rektör Şevli’nin ardından konuşan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ise, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin fakülteleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, “Hem sahadaki faaliyetlerimiz hem de personel eğitimleri ile ilgili çalışmalarımız aktif olarak devam etmektedir. Van YYÜ, yaptığımız birçok çalışmamızda, bütün birimleriyle bizlere destek vermektedir. Nitekim bu protokolün imza aşamasına gelmesinde Sayın Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, bizlere önemli katkılarda  bulundular. Sayın Rektörümüze katkılarından dolayı Van çiftçileri adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı
 İmza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi de katıldı.
 Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi