Van YYÜ heyetinden Vali Bilmez'e ziyaret

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve beraberindeki heyet, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin Bilmez'i makamında ziyaret etti.

VAN 13.01.2022 11:12:18 0
Van YYÜ heyetinden Vali Bilmez'e ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kuruluşunun 40. yılında, üniversitenin şehirle daha fazla bütünleşmesine katkı sağlayacak ve kent paydaşlarının arasındaki bağları daha da güçlendirecek Valilik ve Büyükşehir ile ortaklaşa bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi kararı alındı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda özellikle ortaklaşa düzenlenmesi planlanan etkinliklerin hem üniversite kampüsünde hem de şehirde yapılması da gündeme geldi.

Ziyaretin ardından, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Van YYÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri onuruna Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Tesislerde verdiği akşam yemeğinde, Van YYÜ Vakfı ve güncel meselelere dair fikir teatisinde bulunuldu. 
Konuklara Van YYÜ Vakfı hakkında genel bilgiler aktaran Vakıf Başkanı Adnan Selçuk, Van YYÜ Vakfının birçok öğrenciye burs sağladığını ve burs verilen öğrenci sayısını arttırmaya çalıştıklarını belirtti. 

Ziyarette Rektör Şevli’ye, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Semiha Dede, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Baş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serap Yükrük, Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Semra Demir, Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şenay Baydaş, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Selçuk, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Soner İşimtekin, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Afif Ataman, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Vedat Atay eşlik etti.

Öte yandan ziyarete Van YYÜ Vakfı Başkanı Adnan Selçuk ve Van YYÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Zerrin Akköprü Eskitaşçıoğlu, Ertuğrul Çabuker ve Mehmet Çaldağ katıldı.