Van YYÜ'de girişimcilik ve teknoloji paneli

Van Yüzüncü Yıl üniversitesi (YYÜ) Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BBAUM), Uzaktan Eğitim Merkezi (YUZEM), Van Teknokent ile Innovan Girişimcilik Merkezi ve Teknoloji Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Girişimcilik ve

VAN 4.04.2022 14:14:12 0
Van YYÜ'de girişimcilik ve teknoloji paneli
Tarih: 01.01.0001 00:00

REKTÖR ŞEVLİ: TEKNOLOJİK GELİŞMELER GÖZ ARDI EDİLEMEZ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, etkinliğin açılış konuşmasında; gelişen dünyanın göz ardı edilemeyecek en büyük olgusunun teknolojik gelişmeler olduğunu belirtti. 
İş ve günlük hayatta karşılaşılan sorunların çözümünde ve insanlığa fayda sağlayacak bilgilerin üretilmesinde yenilik temelli düşünce tarzı olan ‘inovasyon’un artık tüm dünya için bir gereklilik olduğunu ifade eden Şevli, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Sorunlara yaklaşmada yeni yöntemler üreten 'İnovatif düşünce' içinde en önemli gereklilik; değişime istekli, özgün ve girişimci bir karaktere sahip olmaktır. Öyle ki denenmemişi denemek, yeni fikirler üretmek özgünlük ve hayal gücü gerektirir. İnsan hayatını her anlamda kolaylaştırırken doğaya ve dünyanın ekolojik dengesine dost birçok yenilik işte bu düşüncenin ürünüdür. Güneş panelleri, elektrikli arabalar, akıllı telefonlar, tabletler, kendi enerjisini üreten veya enerjiden tasarruf eden aletler, sağlık alanında geliştirilen uygulama ve cihazlar ya da hizmet ve pazarlama gibi alanlarda kullanılan birçok yenilikçi davranış modelleri işte bu düşüncel sürecin getirilerinden sadece birkaçıdır."
Rektör Şevli; her yeniliğin ve gelişimin kilit noktasında yer alan gençlere seslenerek; "Orijinal fikirler, özgünlük, problem çözme hevesi, merak duygusu, işbirliği, yüksek iletişim gücüne sahip olma gibi olgular İnovatif düşüncenin temel özellikleri ve yapı taşlarıdır. Sizlerden istediğimiz öncelikle hayal etmeniz; hayalinizi gerçekleştirmek için yaşadığınız topluma fayda sağlayacak şekilde de bilgiyi üretmenizdir. Bu yolda, öncelikle İnovatif düşünme davranışını benimseyin; risk alma cesareti gösterin; değişmeye istekli ve girişimci olun; sürekli çalışarak pratik yapın; zihninizi öğrenmeye ve yeniliklere açın; iletişim odaklı olun; diğer insanların fikirlerini dikkate alın; takım çalışmasına meyledin; kendinizin ve takım arkadaşlarınızın motivasyonunu her daim yüksek tutun. Empati kurun, gözlemleyin, kendinizi her daim geliştirmek günlük rutininiz olsun. İşte bu sayede kendi kişisel gelişiminizi en üst seviyeye çıkaracağınız gibi ülkemiz için de eşsiz katkılar sunacağınıza olan güvenim tamdır." diye kaydetti.
BBAUM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Emre Biçek’in moderatörlüğünde, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcsı Prof. Dr. Murat Kayri ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen panelin açılış oturumunda İnnovan Girişimcilik Merkezi'nin kuruluş sürecine ve üniversite-sanayi işbirliğine dair bilgiler verildi. 
Panel aralarında ise sorulan soruları en hızlı cevaplandıran öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Rektör Şevli, gençlere örnek teşkil edecek, gençlerin kişisel gelişimini ve bu yönde atacakları ilk adımları destekleyecek böylesine kapsamlı bir etkinlik düzenledikleri için emeği geçen kişilere ve birimlere teşekkür etti. 
Üniversitelerin İnovasyondaki Rolü, İnovatif Düşünce Niçin Önemlidir ve İnovatif Düşünce Nasıl Geliştirilir?, Yeni Nesil Girişimcilik için Fırsatlar, Dünyada ve Ülkemizde Veri Madenciliği Uygulamaları, Verilerin Görselleştirilmesi, Teknoloji Nereye Gidiyor, Biz Teknolojinin Neresindeyiz?, Derin Öğrenme ve Doğal Dil İşleme Uygulamaları olmak üzere yedi oturumun yer aldığı etkinlikte, konunun uzmanları tarafından hayatın her alanında yer alan teknoloji üzerine çeşitli sunumlar yapılarak sohbetler gerçekleştirildi. 
Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin yanı sıra; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ve Prof. Dr. Murat Kayri, Müzik ve Sahne Sanatları Dekanı Prof. Dr. Sebaheddin Şevgin, BBAUM, YUZEM, Innovan ve Van Teknokent yetkilileri ile birçok misafir ve öğrenci de iştirak etti.