Van yolunda ambulansa bile engelleme

Lice olaylarını bahane eden grup Van-Hakkari karayolunu trafiğe kapatınca olan 7 aylık bebeğe oldu.

VAN 13.06.2014 11:31:52 0
Van yolunda ambulansa bile engelleme
Tarih: 01.01.0001 00:00
Önceki akşam doğum sancıları tutan 7 aylık hamile Zennüre Deniz (32), ailesi tarafından kaldırıldığı Başkale Devlet Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doktorlar, doğumun ardından solunum sıkıntısı çeken bebeğin zaman kaybedilmeden Van'a sevk edilmesine karar verdi.

Kuvöz içindeki erkendoğan bebek, sağlık ekipleri ve doktorların gözetiminde ambulansa yerleştirildi. Lice'deki olayları bahane eden bir grup, ulaşıma kapattıkları Van-Hakkari karayolundan ambulansın geçişine izin vermedi. Bunun üzerine ambulans ilçeye geri dönmek zorunda kaldı. Harekete geçen yetkililer, bebeğin Van'a ulaştırılması için İl Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'ndan helikopter istedi.

Van'dan sağlık personeliyle havalanan helikopter, Başkale Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na indi. Ambulansla buraya getirilen ve helikoptere alınan bebek ve anne, önce Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na daha sonra da hazır bekletilen ambulansla özel bir hastaneye götürüldü. Tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Van-Hakkari karayolunda eylem yaparak yolu ulaşıma kapatan gruba özel harekat timleri müdahale etti. Yolda barikat kuran göstericileri bir süre ikna etmeye çalışan güvenlik güçleri, yaklaşık 5 saatlik uğraşın ardından başarılı oldu ve uzun araç kuyrukları oluşan yol ulaşıma açıldı. Olay yerinde bir süre bekleyen güvenlik güçleri de yolun açılmasının ardından bölgeden ayrıldı. Lice bahanesiyle Batman'da gösteri yapan gruba da müdahale edildi.