VAN VEKİLLERİNİN İMZASI İLE GEÇTİ!

Van'nı ilgilendiren önemli bir konukentsel dönüşüm kanunu Mecliste kabul edildi. Vatandaşlarımızın kendi imkânları ile yıktırdıkları Orta ve ağırlı hasarlı binalar artık kentsel dönüşüm kapsamında kabul edilecek.

VAN 4.04.2015 20:50:05 0
VAN VEKİLLERİNİN İMZASI İLE GEÇTİ!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İlimizde 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası yıkılması kararlaştırılan ortahasarlı veya ağır hasarlı yapılar 6306 sayılı kanuna tabi tutularak  riskli yapılar olarak kabul edilmiş ve  Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamında yıkımlarına karar verilmiti.Bu yapılar yıktırılarak kentsel dönüşümden yararlanma hakkını elde etmişlerdi.

 

Ancak İlimizde meydana gelen deprem felaketi nedeni ile ağır hasarlı olan ve tehlike arz ettiğinden dolayı hak sahiplerinin kendi imkanları ile yıktırdığı yapıları 6036 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden önce yıktırıldığı için yasadan, dolayısı ile kentsel dönüşüm olanaklarından yararlanamamaktaydılar. Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan düzenleme ile 6306 sayılı kanuna geçici bir madde eklenerek binalarını kendi imkanları ile yıktıran vatandaşlarımız bu yasadan yararlanabilecekler.

 

Konu Hakkında açıklama yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Necdet TAKVA, büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın bu durumlarının çözümü konusunda Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak konuyu ilgili makamlara taşımış ve yine konunun önemine binaen  uzun bir süredir gündemde tutup takipçisi olduk.

Sorunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilimiz milletvekillerine yazılı olarak iletmiş, ilgili tüm makamlara ile görüşmeler yapılmış ve konunun çözümü konusunda destek istemiştik. Özellik HDP Milletvekilimiz Sayın Nazmi GÜR ve AK Parti Van Milletvekilimiz Sayın Mustafa BİLİCİ konu ile yakında ilgilenmiş ve takipçisi olmuşlardır. Her iki milletvekilimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu konuda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın önündeki yasal engel aşılmıştır. Umuyoruz ki yaşadığımız diğer sorunlarımızda benzer şekilde çözülür. Kamuoyumuza Saygılarımız ile Sunarız.