Van Valisi’nden Bayram Mesajı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

VAN 16.07.2015 01:16:15 0
Van Valisi’nden Bayram Mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber Merkezi
Mübarek Ramazan Bayramı ile ilgili yazılı bir mesaj yayınlayan vali İbrahim Taşyapan, Ramazan ayının yılın en uzun günlerine denk gelmesine rağmen sevinçle, özlemle karşılandığını belirterek, “İslam coğrafyasının değişik yerlerinde özellikle komşu coğrafyalarda zulüm, acı ve gözyaşı vardı. İnşallah bunların bu bayramla son bulmasını diliyor ve dua ediyoruz.” Dedi. 
Rahmet iklimi olan bir Ramazan ayını daha geride bırakıldığı ifade edilen mesajda şu ifadelere yer verildi. 
Taşyapan, “Tutulan oruçlar, verilen sadakalar, dostluk ve kardeşliğin gelişmesine vesile olması gibi 7'den 70'e herkese bir şeyler kattı Ramazan. Çocuklar için başka, büyükler için başka bir sevinç oldu. Yılın en uzun günleri olmasına rağmen insanlarımız yine de sevinçle, özlemle karşıladı ve misafirperverliğin hakkını verdi ve yolculadı. Bayrama kavuştu.”
“Bu Ramazanda da İslam coğrafyasında zulüm, acı ve gözyaşı var”
İslam coğrafyasının değişik yerlerinde özellikle komşu coğrafyalarda zulüm, acı ve gözyaşı olduğunu hatırlatan Vali Taşyapan, “İnşallah bunların bu bayramla son bulmasını diliyor ve dua ediyoruz. Bayram günlerinde başta büyüklerimiz olmak üzere, akrabalarımızı, hastalarımızı, dostlarımızı, komşularımızı, kimsesizleri ziyaret ederek onların gönüllerini almalı, çocukları sevindirmeyi de unutmamalıyız. Ramazan Bayramının ülkemize, milletimize, tüm İslam alemine hayırlar ve iyilikler getirmesini Yüce Allah'tan diliyor, saygıdeğer Vanlı hemşerilerimin bayramını gönülden tebrik ediyor, selam ve hürmetlerimi sunuyorum.” İfadelerine yer verildi.