Van Valisi Bilmez’den, balkonlardaki saksıları dahi boş bırakmayın çağrısı

Tarım ve gıda üretiminin önemine değinen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, balkonlardaki saksıların dahi boş bırakılmaması çağrısında bulundu.

VAN 14.05.2020 17:10:08 0
Van Valisi Bilmez’den, balkonlardaki saksıları dahi boş bırakmayın çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi sürecinde dahi tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Van’daki tarım üretiminin önceki yıla daha verimli olacağını ifade etti.

Çiftçilerin tarım ve hayvancılık üretimini desteklediklerini anlatan Vali Bilmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

KIŞ ÇETİN GEÇTİ, YAZ BEREKETLİ OLACAK
Van Büyükşehir Belediyesi olarak şunu diyoruz balkonunda bir saksı olan insanımız o saksıyı boş bırakmaması lazım. Biz belediye olara bütün imkanlarımızla tarım ve çiftinin yanındayız. Van İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de destek çalışmalarını sürdürüyor. Bu sene kışımız çok çetin ve zor geçti ama, karın eriyip yer altı sularına katkı sunması ve yağan yağmurla birlikte bu yıl tarım bitkileri ve meralar için güzel bir yıl olacak. Geçtiğimiz yıl kuraklık vardı, bu yıl daha verimli ve daha bereketli geçeceğine inanıyorum.

PANDEMİ TEDBİRLERİNDE ÇİFTÇİLERİMİZE İSTİSNA UYGULADIK
Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden çiftçimizin etkilenmemesi için gerekli adımları attık. Tarım ve hayvancılık işlerinde çalışan vatandaşlarımızı, genel olarak uygulanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağından istisna tuttuk. Yaşı 20’nin altında ve 65’in üzerinde de olsa tarım ve hayvancılıkla iştigal ediyorsa, tarlasına ve ahırına gitmesine izin verdik. Yine haft sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında da çiftçilerimize tarlasına ve ahırına gidebilmesi için istisna uygulaması yaptık. Tarım hayvancılığımızın pandemi tedbirlerinden olumsuz etkilenmesine müsaade etmedik. Bu kapsamda çiftçilerimizi desteklemeye de devam edeceğiz.
Kaynak: Van Postası Gazetesi