Van Valisi Bilmez: Van’daki minibüsçüler yola gelmezlerse 100 tane daha alacağız

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, minibüsçülerin yola gelmemesi halinde, 100 tane daha otobüs alacaklarını vurguladı

VAN 10.01.2021 23:22:10 0
Van Valisi Bilmez: Van’daki minibüsçüler yola gelmezlerse 100 tane daha alacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ulaşımın Van’ın en önemli sorunlarının başında geldiğini belirten Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu sorunu çözmek için defalarca minibüs kooperatifi ve şoförler odasıyla görüştüklerini fakat bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Kentteki ulaşım sorunun çözmek için 54 tane otobüs aldıklarını belirten Vali Bilmez, minibüsçülerin yola gelmemesi halinde 100 tan daha otobüs alacaklarını vurguladı.

“VAN’IN MENFAATİ İÇİN KİM ZARAR GÖRÜYORSA VARSIN GÖRSÜN”

Vali Bilmez yaptığı açıklamada, “Minibüsçünün durakta beklettiği kişinin de hakkını aramak bize düşer. Bugünlerde minibüsçülere yapı işlemlerden dolayı aramayan kalmadı. Ruhsatsız çalışan araçlara ceza yazıyorsunuz diyorlar. Evet yazıyoruz. Daha fazlada yazacağız. Yaptığımız ankette Van’ın en önemli sorunu birinci sırada ulaşım geldi. İşsizlikten daha önde çıktı. Her seferinde çözüm arayışında bulunduk. Kendileriyle defalarca görüştük. Bir türlü şoförler odası ve kooperatifleri ikna edemedik.

Bugünlerde 54 tane otobüs aldık. İşler düzgün gitseydi biz bu otobüsleri almazdık. Yola gelmezlerse 100 tane daha alacağız. Şuanda 2 milyon olan sarı minibüs plakası 300 bine satamayacaklar. Gelip vatandaşı mağdur etmesinler. Onların bütün taleplerini karşıladık.

Bize söz verdiler. Sürekli ring yapacaklar, havuza sistemiyle çalışacaklardı. Bütün minibüsleri küçülttük. Daha önce günde 4 sefer yaparken, şimdi günde 7 sefer yapabiliyorlar. Dolu gidenle, boş gidenler bütün parayı bir havuza alacağız ve hepinize eşit bir şekilde dağıtacağız dedik. Ama sabote ettiler. Hat ihalesine çıkıyoruz, bir türlü sattırtmıyorlar. Bir türlü baş edemedik. Onun için onların numaraları varsa, bizim de numaralarımız var. Kişinin menfaati değil, Van’ın menfaati için kim zarar görüyorsa varsın görsün” ifadelerini kullandı.