Van Valisi Bilmez: Türk Milleti hain darbe girişimini başarısız kıldı

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde açıklamalarda bulundu.

VAN 16.07.2020 19:00:11 0
Van Valisi Bilmez: Türk Milleti hain darbe girişimini başarısız kıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hain darbe girişiminin 4 yıl önce gerçekleştirildiğini anımsatan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Türk Milleti’nin bir bütün olarak meydanlara inerek bu hain darbe girişimini ve arkasındakileri başarısız kıldığını söyledi.


Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve birliği tekrar tesis ettiğini belirten Vali Bilmez, “4 yıl önce ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, bağımsızlığına kasteden hain darbe girişimine karşı Edirne’den Hakkâri’ye, Sinop’tan Hatay’a kadar Türk Milleti bir bütün olarak meydanlara inerek bu hain darbe girişimini ve arkasındakileri başarısız kıldı. Bağımsızlığımızı, birliğimizi tekrar tesis etti. 4 yıldır her 15 Temmuz'da Türk milleti meydanlarda. 4 yıl önce Beşyol meydanına giden Van halkı; aynı heyecan ve aynı duyguyla ülkesine, milletine, devletine, birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıkmak için bugün tekrar İskele meydanında, İskele Caddesi'nde bir araya geldi ve birliğin, beraberliğin teminatı olduğunu, bu ülkenin bağımsızlığının arkasında olduklarını dost ve düşman herkese ilan ettiler. Van halkına teşekkür ediyorum. Ben bu anlamda bu gece burada olan tüm kurum ve kuruluş amirlerine ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bu ülkenin birliğine, beraberliğin
kasteden başta FETÖ terör örgütü olmak üzere bütün şer odaklarını Rabbim kahhar ismi ile kahretsin, yok etsin inşallah”
dedi.


Van Postası Gazetesi