Van Valisi Bilmez Özalp'ta saldırıda yaralanan Belediye Personelini ziyaret etti

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez Van’ın Özalp İlçesinde Vefa Sosyal Destek Grubuna PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan TT(29)'u SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.

VAN 14.05.2020 16:58:18 0
Van Valisi Bilmez Özalp'ta saldırıda yaralanan Belediye Personelini ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bugün öğle saatlerinde Van’ın Özalp İlçesinde Vefa Sosyal Destek Grubuna silahlı saldırı düzenlenmiş, bir Özalp Belediye Çalışanı ve bir sivil vatandaş olmak üzere iki kişi şehit olmuştu. Bir Belediye personeli de yaralanmıştı.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez saldırıda yaralanan ve SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen yaralı belediye personeli, TT(29)’yi hastanede ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

İKİ ŞEHİDİMİZ VE BİR YARALIMIZ VAR
Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Bilmez, Başhekim ve sağlık çalışanlarının yaralının sağlığına kavuşması için büyük bir özveri ile çaba gösterdiğini söyledi.


Vali bilmez yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"8 Mayıs tarihinde 2 vatandaşımızda korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine mahalle karantinaya alınmıştı. Bugün Özalp Kaymakamlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Vefa Sosyal Destek grubu 70 hanelik mahalleye gıda dağıtmaya gittiler. Gıda dağıtıp dönerken, Özalp’e 15 km kala ekip silahlı saldırıya uğruyor. Olay yerinde bir görevlimiz şehit oluyor. Yolda gelirken Özalp’e gelmek isteyen ve araca aldıkları bir vatandaşımız da olay yerinde şehit oluyor. Olaydan yaralı kurtulan bir görevlimiz, Özalp Devlet Hastanesine kaldırılarak ilk müdahalesi yapıldıktan sonra SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Yaralı personelimizin sağlık durumu iyi, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Başhekimlik ve sağlık personelimiz yaralımızın iyileşmesi için büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. "
Vali Bilmez’den saldırıya uğrayan ‘Vefa’ çalışanına ziyaret