Van Valisi Bilmez: Herkes belediyeyi çarpmaya çalışıyor

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2011 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan eski VASKİ binasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

VAN 10.01.2021 23:27:01 0
Van Valisi Bilmez: Herkes belediyeyi çarpmaya çalışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

2011 yılında medyana gelen depremde ağır hasar alan sürekli gündemi meşgul eden eski VASKİ binasıyla ilgili açıklamalarda buluna Vali Bilmez, binanın acilen yıkılması gerektiğini vurguladı.

“ŞİMDİ O BİNAYI YIKIP, ONLARI TÜMDEN DIŞARI ATARSAK, ZERRE KADAR BİR HAK TALEP ETME İMKÂNLARI YOK”

Vali Bilmez yaptığı açıklamada, “Burada herkes belediyeyi çapmaya çalışıyor. Bunu Park AVM’de de gördük. Herkes bir şeyi çapmanın peşinde. Eski VASKİ binasında alt kat dükkân, üst kat bina. Üst katlar belediyeye ait. Ortak bir mülkiyet var. Bina ağır hasarlı ve yıkılması lazım. Oradaki mülk sahipleri, belediye bize dükkân yapsın diyor. Ben niye sana dükkân yapayım? Gelin burayı birlikte yapalı Bir türlü yanaşamadılar. En son bir hukukçu olmadan sizin ekiple görüşmeyeceğim dedim. Orada bir becayiş yapılmışı ama o tapuya işlenmemiş. Sözlü bir işlem yapılmış. Hukuku süreci tamamlayamamışlar. Şimdi onu tamamlama imkânı da yok. Onlara gidip önce dav açın, ilk önce bu binada hak sahibi olun dedik. Şimdi o binayı yıkıp, onları tümden dışarı atarsak, zerre kadar bir hak talep etme imkânları yok. Ya dükkânları bize satın, yâda binayı siz satın alın. Veya birlikte yapalım diyoruz. Belediye bize bina talep yapsın diyorla O binanın acilen yıkılması lazım. Oradaki esnaflar binan üst katını tıraşlayın, dükkânlarımız kalsın diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun içinde birçok adam devreye soktular” dedi.